Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Muž nechal dvojčata (†1) péct 8 hodin v autě: První slova zdrcené matky

Autor: shp - 
15. listopadu 2019
09:28

Bolest, kterou prožívá, je nesnesitelná. Její teprve roční dvojčátka Luna a Phoenix zemřela v rozpáleném autě. Tam je po celých osm hodin nechal jejich otec Juan Rodriguez (39) z newyorkského Bronxu. Zdrcená Marissa Rodriguezová promluvila o útrapách a chmurách, které po smrti svých dětí prožívá.

Ke smrti ročních miminek došlo v červenci letošního roku. Válečný veterán Juan, který bojoval v Iráku, zapomněl dvojčátka v autě. Venku se teploty pohybovaly kolem 30 stupňů Celsia. V autě to podle webu The Sun bylo až 42 °C. Děti neměly šanci osm hodin v zaparkovaném voze přežít. Marissa promluvila v TV show Dr. Phila o tom, co právě zažívá.

Děti zapomněl dát do jeslí

„Manžel mi zavolal, když jsem byla v práci. První telefonát proběhl kolem čtvrté. Řekl mi: ‚Tak teď je řada na tobě, abys vyzvedla děti.‘ Šel na nějakou armádní akci a obvykle dával děti do jeslí on, ale střídali jsme se ve vyzvedávání,“ vzpomíná na okamžiky hrůzy žena. Tehdy ještě netušila, k čemu dojde a že půjde o nejhorší den jejího života. Manžel si totiž vše popletl a děti do jeslí nedal.

Řekla jsem, že to není problém, vyzvednu je. Ještě jsem měla být v práci minimálně další hodinu. Manžel mi volal zpět, ale měla jsem na telefonu klienta. Pak jsem si všimla, že mi nechal hlasovou zprávu, což normálně nedělá. Poté zavolal znovu. Zvedla jsem telefon a slyšela, jak říká, že dvojčata jsou mrtvá,“ dodala smutně.

Manžela nezavrhla

Podle svědků byl Juan ze smrti svých dětí zdrcen. „Zabil jsem svá děťátka,“ křičel podle nich. I přesto všechno, co se stalo, svého manžela Marissa nezavrhla. Podporuje ho i u soudu. Muž byl totiž obviněn ze zabití druhého stupně a ohrožení dítěte. Momentálně je na svobodě, kam byl propuštěn po zaplacení kauce v přepočtu 2,3 milionu korun. Řekl také, že se cítí být nevinný. „Pan Rodriguez má zlomené srdce,“ prohlásil jeho advokát Joey Jackson.

Wells ( 15. listopadu 2019 15:52 )

V USA neexistuje mateřská dovolená. Ještě v ten samý den kdy se dítě narodí jde matka i s dítětem domu a kolotoč začíná. Babičky buďto bydlí na druhý straně USA nebo ještě samy pracuju a tak je všechno na rodičích. Dělat sny mohli splácet hypotéku, studentský půjčky atd. Je to hanba USA která podporuje finančně kdejaký stát po celým světě s pro svoje nemá. Není divu že se pak stane taková tragédie.

levicove-smegma ( 15. listopadu 2019 15:03 )

Si to představte, ne jedno dítě, ale dokonce dvě!

baronessa ( 15. listopadu 2019 13:16 )

Česká republika, 15. listopadu 2019. Nechápu smysl tohoto článku. Stalo se v USA, navíc v červenci.

kralovna-vsech-mori ( 15. listopadu 2019 11:41 )

Kdyby nebyly auta na dálkové zamykání, tak by se takové věci nestávaly.

Dnesjekrasnyden ( 15. listopadu 2019 11:14 )

Stává se tolik případů po celém světě, že to není náhoda. Lidi nemusí být idioti, typicky se to stává, když veze dítě člověk, který běžně dítě nevozí. Dítě vzadu spí a on jede automaticky do práce. Bohužel takovéto stereotypy, kdy jezdíte denně stejnou cestou, stejným způsobem, jsou toho příčinou. Pamatuji si případ, kdy žena jela po MD prvně do práce, holt už byla myšlenkou v té práci, nebo případ, kdy vezl otec,ale byla uzávěra silnice a objížďka vedla kolem jeho zaměstnání, jak jel kolem, zajel už rovnou na parkoviště a odešel do práce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání