„V uplynulém týdnu jsme se zaměřili na chování řidičů na železničních přejezdech. Nejzávažnějších přestupků se dopustilo 19 řidičů. Na přejezd vjeli v době, kdy blikala červená světla,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Alarmující bylo, že červená nezastavila ani chodce. „Přímo před zraky policistů jich přešlo na červenou pět,“ dodal Šváb s tím, že problémy bude mít i dalších 20 řidičů, kteří na přejezdech výrazně překročili povolenou rychlost.
Video
Video se připravuje ...

Policisté se zaměřili na železniční přejezdy, přistihli desítky hříšníků Policie ČR

Vjíždí na přejezdy brzy

„Nejde nám o sankce, ale následky nehod na železničních přejezdech jsou prakticky vždy tragické. Společným jmenovatelem je, že je zaviní řidič, který jel na červenou," řekl policejní mluvčí David Chaloupka. Počet těchto nehod bohužel neklesá.

„Nejčastější chybou řidičů je, že vjíždí na červenou na přejezd krátce po projetí vlaku, když jdou závory nahoru. Neuvědomují si, že závory mohou jít opět dolů, neboť po další koleji může jet jiná souprava,“ zdůraznil Chaloupka.

Všech 19 největších hříšníků se může „těšit“ na pozvánku do správního řízení. V něm jim hrozí odebrání řidičského průkazu na půl roku a pokuta až pět tisíc korun. „Tento přestupek je natolik závažný, že jej policisté nemohli řešit na místě,“ vysvětlil Šváb.

VIDEO: Hazardér s dodávkou vjel vloni na přejezd v Blansku, když padaly závory.