Ve třetí epizodě se seznámíme se statečnou Kateřinou. Ve dvaceti byla Kateřina atraktivní žena provdaná za lásku svého života, měla pěkné bydlení a perspektivní práci. Ze dne na den jí zákeřná nemoc vzala úplně všechno. Lékaři jí dávali rok života. Následovalo stěhování, rozvod, ztráta práce. Léky změnily její obličej k nepoznání. Kateřina se ale rozhodla bojovat.

Na nemocničních postelích ležela měsíce a vyplatilo se. Mohla se dokonce částečně vrátit do pracovního procesu. Udělala si nové kamarády a otěhotněla. Nemoc ale bohužel neodešla. Za každý větší pohyb ji trestá velkými křečemi dodnes. A jediný, kdo jí je v takových chvílích na blízku, jsou její děti, které se o nemocnou maminku musí starat. Pomoci by mohl někdo, kdo by s nimi bydlel. Jenže byt je příliš malý…

Spolu s těhotenstvím hrozilo zhoršení zdravotního stavu, proto se k ní do domácnosti nastěhovala kamarádka a „teta“ Jana. Kateřina porodila zdravá dvojčata a teta Jana pomáhala s dětmi a byla tu, když Kateřina trpěla v křečích. Ty přicházejí neohlášeně a v různé síle. Když je její tělo není schopné unést, upadne do kómatu. Poslední roky se Kateřinin zdravotní stav zhoršil natolik, že jí nemoc zase vzala práci. Musela tak opustit oblíbené kolegy a domácí rozpočet se opět ztenčil. Strach z toho, jak uživí děti a jakou životní úroveň jim bude moci zajistit, byl najednou realitou.

Z invalidního důchodu zaplatila sotva to nejdůležitější, na obědy ve škole neměla. Kvůli nevyhovujícímu bydlení se musela také odstěhovat teta Jana. Rodině se snaží pomáhat, ale když na Kateřinu přijdou křeče, tak jsou doma jen její osmiletá dvojčata. Chvějící se maminku, která není schopná udělat krok, obloží dekami a teplými obklady se snaží zahnat bolestivý záchvat. Malý Honzík vahou svého těla Kateřinu drží na zemi, aby se svým nekontrolovatelným škubáním nezranila. Kdyby se do bytu mohla opět Jana nastěhovat, byla by to pro Kateřinu obrovská záchrana a pro děti záruka šťastného dětství. A to je vše, co si Kateřina přeje.

Mise nový domov už ve středu od 20:15 na Nově.

VIDEO: Mise nový domov: Křeče Kateřině paralyzují tělo!

Video
Video se připravuje ...

Mise nový domov: Křeče Kateřině paralyzují tělo! TV Nova

Fotogalerie
33 fotografií