Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrtelná nehoda v Otrokovicích: Mladá spolujezdkyně zemřela po čelním střetu dvou aut

Autor: ČTK - 
12. listopadu 2019
12:36

Po srážce dvou osobních automobilů v Otrokovicích na Zlínsku zemřela v pondělí večer mladá žena. Další tři lidé utrpěli těžká zranění, jeden člověk je zraněný lehce. Jeden z řidičů nadýchal 0,37 promile alkoholu, sdělila dnes ČTK zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

"Třiadvacetiletý řidič vozidla Seat jel podle dosud zjištěných informací vysokou rychlostí po ulici Objízdná v Otrokovicích ve směru od kruhového objezdu k ulici Nadjezd, dostal smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím osobním vozidlem Škoda Octavia, které řídil sedmadvacetiletý řidič," uvedla mluvčí.

Řidiči obou vozidel jsou podle ní těžce zranění. "Těžké zranění utrpěla i pětadvacetiletá spolujezdkyně ve vozidle Škoda Octavia a spolujezdkyně stejného věku ve vozidle Seat, která seděla na zadním sedadle. Ta bohužel svému zranění po příjezdu do nemocnice podlehla. Lehké zranění utrpěl čtyřiadvacetiletý spolujezdec z vozidla Seat," uvedla Kozumplíková.

Dechová zkouška prokázala požití alkoholu u řidiče octavie, u řidiče seatu byla negativní. Předběžná škoda na obou vozidlech je 190.000 korun. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému, policie po dobu vyšetřování nehody odkláněla dopravu. Okolnosti nehody vyšetřují dopravní policisté společně s kriminalisty.

Podle dostupných informací je žena 18. letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji, z toho sedmou na Zlínsku. Za celý loňský rok si nehody na silnicích v regionu vyžádaly životy 22 lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání