Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„A sakra, to ne!“ Letadlo sevřel děs poté, co se do USA přihnal Sibiřský expres

Autor: Darina Jíchová - 
12. listopadu 2019
11:30

Spojené státy se potýkají s náporem tzv. Sibiřského expresu, na středozápad a východ země dorazila studená fronta, teploty klesly hluboko pod bod mrazu a města zasypal sníh. Kvůli počasí byly dokonce zrušeny stovky letů, toto rozhodnutí přišlo po tom, kdy se na letišti v Chicagu dostalo do problémů letadlo společnosti American Airlines. Pilot měl co dělat, aby udržel stroj na zledovatělé ranveji, uvedl deník Daily Mail.

Letecká společnost American Airlines oznámila, že nikomu ze 41 lidí na palubě letadla se nic nestalo. Pasažéři si z dramatického přistání pořídili video, které se šíří na sociálních sítích. „A sakra, to ne, kloužeme,“ komentují cestující.

Na záběrech je vidět, jak si letadlo sedne na ranvej, kvůli ledu se ale vychýlí a sjede na trávu, kde se levým křídlem zapíchne do zmrzlé země a zastaví.

Kvůli silnému mrazu a sněžení byl omezen provoz obou chicagských letišť, zcela zrušeno bylo na 896 letů. V pondělí se teploty pohybovaly kolem minus 1 stupně, v úterý a ve středu by se mělo ochladit na minus 8 °C. Podle meteorologů bude v následujících dnech nejchladněji ve městě Rochester ve státě New York. Nepříznivé počasí potrápí v USA až 60 milionů lidí.

V USA budou padat teplotní rekordy

Národní meteorologická služba (NSW) uvedla, že v severoamerickém státě Illinois napadlo 15 centimetrů sněhu, v sousední Indianě až 25 centimetrů, stejně tak ve státě Michigan. „Teplotně bude listopad připomínat spíše mrazivý leden,“ prohlásil meteorolog Kevin Birk, slíbil ale, že od středy se trochu oteplí. Což však dlouho nevydrží a o víkendu by měla teplota zase klesnout.

Zároveň Birk podotkl, že po celý týden budou padat teplotní rekordy. Mohlo by dokonce být překonáno až 300 zaznamenaných minim, nejstarší z roku 1873. V pondělí bylo vůbec nejchladněji ve městě Maltě v Montaně, tam dokonce naměřili minus 31 stupňů.

Kryton ( 12. listopadu 2019 13:13 )

Chudaci zvirata a pejsci­...😥😱­😨🐕🐕🐕💋💋­💋💋💋

agfor ( 12. listopadu 2019 12:40 )

Amíci, bojte se, spadly na vás kalamitky. To není jako bombardovat "chudinky" teroristy.

Zobrazit celou diskusi