Zatímco letos byly trendem kontrastní černo-bílé šaty, v roce 2020 by nevěsty měly vsadit spíše na neutrálnější barvy. „V módě je trendem jednoduchost, neutrální barvy, nude, šaty mohou být i narůžovělé. Dobré je volit barvu šatů podle pokožky a vlasů. V zahraničí ostře bílá barva není vůbec oblíbená,“ říká spoluorganizátorka Michaela Trinerová.

Video
Video se připravuje ...

Nevěsta magického roku 2020 by podle brněnského svatebního festivalu měla být přirozená a svá Markéta Malá

Svatba v únoru

„Nevěsta nemusí prahnout po novinkách, měla by se hlavně cítit přirozeně a ve své kůži. Nejhorší je, když si nechá příliš radit od kamarádek, maminek, babiček,“ říká Trinerová a dodává, že zájem o „přirozené“ svatby venku se stále zvyšuje. Nepřítelem je však počasí. Není jednoduché ani levné sehnat stany a přístřešky pro případ deště.

V příštím roce bude výjimečně větší zájem o měsíc únor z hlediska pořádání svateb, na tento měsíc totiž připadají data 2. 2. 2020 a 22. 2. 2020. „Stále je však největší zájem o termíny mezi dubnem a říjnem, především letní měsíce. Roli může hrát i místo. Jedna z mých nevěst musela svatbu pořádat v dubnu, protože v jiném termínu nebylo volno v místě, kde se chtěla vdát,“ říká spoluorganizátorka.

Novinka: Svítící písmena

Jednou ze zajímavostí, které letošní ročník brněnského svatebního festivalu přinesl, jsou velká svítící písmena jako originální dekorace. „Nevěsty mají zájem zejména o slovo LOVE či iniciály jmen,“ zakončuje Trinerová.