Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lesky na rty hlásí comeback! Které stojí za to vyzkoušet?

  • Lesky na rty hlásí comeback! Které stojí za to vyzkoušet?
    5. srpna 2021 | 06:00

    Lesky na rty patřily kdysi k nepostradatelným součástem každé kosmetické taštičky, později je však nahradily rtěnky, především ty v matném provedení. Některé z vás tak možná potěšíme, protože lesky na rty se vracejí opět do hry! Pár jsme jich pro vás otestovaly – které stojí za koupi, a které v našem testu úplně neobstály?

    Produkt, který většina z nás nepoužívala roky, hlasí velký comeback! Jestli vám lesk na rty leží už nějakou dobu v šuplíku, nastala chvíle, kdy s ním zase uděláte velkou parádu, zejména v letních měsících! Záleží už pak jen na vás, čemu dáte přednost.

    Vyhraje u vás ten jemně narůžovělý s výraznější pigmentací nebo ten, který naprosto podtrhne plnost vašich rtů? Přesně tyhle jsme otestovaly za vás! Jak dopadly v našem křtu ohněm? 

  • Lesk na rty Dior Addict Stellar Gloss, Dior, 1039 Kč, koupíte v parfumeriích Douglas

    Nepatřím zrovna mezi fanoušky lesků na rty, raději dávám přednost klasické rtěnce. Když se nám ale do rukou dostane lesk od Diora, která z nás by odolala? Vyzkoušela jsem odstín Princess a musím říct, že jsem nadšená! Lesk je jemný, na rtech vám vytvoří šťavnatý a zářivý look, nijak rty nevysušuje a hlavně vůbec nelepí.

    Dát za lesk na rty tisícovku je sice trochu moc, produkt vám ale vydrží opravdu dlouho, a tak se investice vyplatí. Rozhodně to není můj poslední odstín, který jsem vyzkoušela!

    Známka jako ve škole: 1

     

    Tip na video: Vyzkoušely jsme v redakci zvětšení rtů. Jak jsme byly spokojené?

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušeno: Zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou mi pomohlo ke krásnějšímu úsměvu • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Pečující olej na rty Labello, 159 Kč, koupíte v síti drogerií

    Pokud vás trápí suché a popraskané rty a chcete, aby byly během chvilky k zulíbání, rozhodně musíte vyzkoušet pečující olej Labello.

    Složení obsahuje 100% přírodní oleje, které během chvilky dodají rtům potřebnou hydrataci a „šťávu“. Vybírat můžete ze dvou odstínů Transparent a Rosé. Já jsem vyzkoušela odstín Transparent a byla jsem spokojená.

    Lesk se hezky a rovnoměrně nanáší, a co je důležité, vůbec nelepí.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

  • That's Swell! XXL Extreme Lip Plumper, Barry M, 199 Kč, koupíte na www.notino.cz nebo v kamenných prodejnách

    Značku dekorativní kosmetiky Barry M naprosto miluju hlavně kvůli barevnosti, skvělé pigmentaci a celkové kvalitě jejích produktů. Obecně nejsem velkou fanynkou lesků pro každodenní použití, jsem spíš rtěnkový typ, hlavně kvůli tomu, že rtěnkou si poměrně snadno a rychle dokážu rty opticky zvětšit a zvýraznit. XXL Extreme Lip Plumper ale vedle lesku slibuje právě zvětšení rtů, takže jsem se těšila, až vyzkouším, co dokáže. Jeho odstín je spíše neutrální, nude růžová mi rty jen zlehka oživila. Co se týká efektu zvětšení, funguje na principu prokrvení, takže lesk obsahuje lehce chladivé a stimulační složky. Několik okamžiků po aplikaci tedy začne, stejně jako většina přípravků pro okamžité zvětšení rtů, lehce štípat, což bylo pro mě osobně trochu nepříjemné. Když se mi však rty po této nepříjemnosti uklidnily, bylo vidět, že jsou přirozeně plnější, zářivější a růžovější než předtím. Určitě bych proto lesk doporučila spíše „tvrdým holkám“, kterým nevadí pro plnější rty vytrpět chvíli nepříjemného pálení. 

    Známka jako ve škole: 2- 

  • EAT ME Lip Shake Lip Gloss 02, Dermacol, 99 Kč, koupíte v síti drogerií


    Lesk s vůní a odstínem meruňky se skvěle hodí ke každému letnímu outfitu, jelikož podtrhne opálení a rty se po něm krásně lesknou.

    Je sice trochu lepivější, ale o to déle na rtech vydrží. Navíc je i díky obsahu přírodních olejů účinně hydratuje.

    Známka jako ve škole: 2

     

     

  • Lesk na rty Glossed Vinyl Intense Lip Lacquer, Sephora Collection, 310 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách

    Rtěnky od Sephory patří mezi mé nejoblíbenější, a tak jsem byla zvědavá, jaký bude lesk. Byla jsem překvapená, jak moc je pigmentovaný. Čekala jsem, že rty zvýrazní, ale barva je opravdu hodně sytá, a k tomu ještě lesklá.

    Tahle kombinace není úplně moc pro mě, mám raději matné rtěnky. Rozhodně ale oceňuji, že lesk nelepí a že se barva „nehromadí“ pouze na jednom místě.

    Známka jako ve škole: 2

     

    Tip na video: Jak si poradit v situacích, když není kosmetika při ruce? 

    Video se připravuje ...
    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? • VIDEO: Facebook

  • Monobalzám na rty Intense Gloss, Dermacol, 99 Kč, koupíte v síti drogerií  


    Tento lesk se používá jako druhý krok u použití barevné báze 16H Lip Colour. I když tyto tekuté rtěnky 2v1 často a celkem ráda používám, tato samostatná báze mě zklamala. Je totiž velmi lesklá, a navíc se zlatými třpytkami, které vypadají spíše komicky. Takže na denní nošení určitě není. Rty působí na pohled celkově spíše mastně. Proto bych lesk raději dál používala v kombinaci s pigmentovou rtěnkou.

    Pozitivum ale je, že rty jsou po aplikaci příjemně hydratované a vláčné. To musím uznat. Záleží tedy na tom, čemu dáte přednost.

    Známka jako ve škole: 3-

     

     

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...