Pořádné vrásky nadělali pražským policistům tři mladíci (22-23 let) - neobyčejně se totiž činili! Houževnatá trojice však nevkládala energii do žádné záslužné činnosti, ba naopak - v kurzu u nich byly vloupačky a krádeže nejrůznějšího druhu, kterým se intenzivně věnovali od letošního února až do září. Někdy společně, jindy každý zvlášť. „Prováděli vloupání do různých objektů, kradli auta a v jednom případě odcizili i motorový člun v hodnotě 800 tisíc korun,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

Svou návštěvou darebáci počastovali kromě bytů a aut i třeba kino, zlatnictví, kanceláře nebo zoopark. „Všude brali cokoli cenného a následně věci prodávali v bazarech. Kradli i platební karty, kterými pak prováděli bezkontaktní operace do částek, ke kterým není potřeba zadávat PIN,“ popsal jejich strategii mluvčí.

Podobných „husarských kusů“ se jim povedlo celkem 64! Způsobili přitom škodu takřka pět milionů a na triku mají hned několik trestných činů: krádež, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody, legalizace výnosů z trestné činnosti a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V base mohou strávit až osm let.

Dva ze zločinců přitom nejsou žádné prvničky - i přes svůj poměrně nízký věk už za krádeže byli odsouzeni, a tak skončili ve vazbě. Dopadnout se je podařilo díky kamerovým záznamům a stopám, které nechali přímo na místě. A protože důkazy byly nezvratné, u výslechu se pak povedení ptáčkové přiznali.

Většina kradených aut, která má trojice na svědomí, už se vrátila k majitelům, stejně tak i motorový člun. Ten policisté našli sice bez motoru, i ten ale zanedlouho objevili - při silniční kontrole v nákladním prostoru dodávkového auta, když ho muži jeli prodat.

Video
Video se připravuje ...

Tři muži se pořádně napakovali - vloupačkami způsobili škodu 5 milionů. Teď ale spadla klec PČR

Fotogalerie
7 fotografií