Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Zabiju ho!“ Kamioňáka na německé dálnici vybržďoval řidič osobáku

„Zabiju ho!“ Kamioňáka na německé dálnici vybržďoval řidič osobáku, ten to psychicky neunesl!
„Zabiju ho!“ Kamioňáka na německé dálnici vybržďoval řidič osobáku, ten to psychicky neunesl!  (Autor: Facebook)
Autor: VaB - 
7. listopadu 2019
12:16

S vybržďováním se na dálnici setkal určitě nejeden řidič kamionu. Spousta šoférů osobních aut si tak může krátit dlouhé a nudné chvíle na nekončící dálnici. Někdy tyto případy skončí nehodou, jindy jen nadávkami. Se stejným případem se setkal i český „profesionální“ řidič kamionu na německé dálnici. Vybržďování si natočil na video, na kterém je vidět, jak se snaží řidiče osobáku potrestat i se svým kolegou z jiného kamionu…

Záznam z mobilního telefonu ukazuje, jak řidič ve Fordu Galaxy s německou registrační značkou jede, zřejmě schválně, před řidičem kamionu pomalou rychlostí. Profesionální řidič na něj začne troubit, nic se ale neděje. „Hele on mě tady drží, vole, pojď, vole, cvaknem ho, vytáhnem ho a dáme mu přes držku,“ křičí do vysílačky kamioňák. S kolegou se snaží domluvit na zastavení vybržďovače. Nechce si to totiž nechat jen tak líbit.  

Když se kamioňák rozhodne po chvilce řidiče osobáku předjet, z ničeho nic začne přidávat plyn. „Najeď na prostředek, normálně ho vytáhneme ven a já ho zabiju,“ říká dál kamioňák do vysílačky. Kolega se do vysílačky jen směje. „Normálně ho stáhnem a já mu rozsekám držku,“ říká dál. 

Celá situace je velmi dramatická, kamioňák na silnici kličkuje, každou chvilku se snaží osobák předjet, ale to mu nevychází. Když se přibližují k druhému řidiči, ten před osobák najede na středovou čáru se snahou ho zastavit. Řidič fordu ale proklouzne a jede dál. 

Kamioňákovi to ale nedá a pomalou rychlosti předjíždí kolegu a žene se za ním až k sjezdu, potom provede nebezpečný manévr a jede dál. Řidič osobáku pak sjíždí z dálnice pryč.

Je to psychopat!

„Tohle je neřešitelná situace. Jediná šance je sjet na parkoviště a počkat, až řidič odjede. Řidič osobáku provokoval „až na krev“. Vysloveně provokoval řidiče kamionu. Ti si to s ním chtěli chlapsky vyřídit. Aby jim neujel, tak ho chtěli skřípnout. Je to nebezpečná a velice stresující situace,“ reaguje na video dopravní expert z Platformy VIZE 0 Roman Budský.

„U člověka, který má nervy na pochodu, hrozí, že do něj nabourá. Takový člověk (řidič osobního auta, pozn. red.) nemá co dělat za volantem, to je normální psychopat a blázen. Měl by mít doživotní zákaz řízení. Bylo mu všechno jedno. Počítal s tím, že kamioňák zabrzdí,“ dodává Budský. 

Aia Rebelka ( 7. listopadu 2019 20:54 )

Top lahudkou jsou predjizdejici kamiony, co zbrzdi provoz leveho pruhu. Z Fabkou, nez to zpet rozjedu, abych mohla zase do leveho, plus cekani, nez kamion predjede ztracim minuty s kazdym kamionem a ze jich takto z Usti do Prahy potkam dost. Chapu, ze je to opluz, ale tohle me toci. A kdyz je clovek urcite natury a nalady,tak udela zkrat, jako ten Nemec, ci kdo to byl. Ten kamionak byl taky vyhrablej a ten druhej to prehnal s tim najizdenim a pres plnou. Trochu nadhledu vsem by neskodilo. Tohle k nicemu dobremu nevede. Hruza od vsech.

anna ( 7. listopadu 2019 15:53 )

Bohužel jsou řidiči českých kamionů jedni z mála, kteří v Německu nerespektují zákaz předjíždění, ohrožují, předjíždějí a brzdí bezohledně provoz - možná někomu definitivně ujely nervy a brzdil taky?!?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání