Naprosto šílené! Pondělní odpoledne se pro 31letou ženu proměnilo v hotové peklo. Jako obvykle jela v půl čtvrté vyzvednout svou dceru do školy v pražské Mikulově ulici. Zaparkovala, pustila výstražná světla a auto z nepochopitelných důvodů nechala nastartované. Na zadním sedadle přitom v autosedačce odpočívala její mladší, teprve šestiměsíční dcerka!

Sotva žena odběhla do školy, začal se kolem auta ochomýtat neznámý muž v červené bundě. Když zjistil, že je auto nastartované a bez dozoru, využil příležitosti, sedl do něj a frnkl pryč! Miminka si podle policistů nejspíš nejprve nevšiml. „Ujel skoro pět kilometrů do Choratické ulice, kde dítě i se sedačkou z auta vyndal a nechal na zemi na parkovišti,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. 

Tam také miminko našla žena, která na parkoviště o pár chvil později dorazila. „Vracela jsem se z práce a zaparkovala jsem před školou na Chodovci, kde vyzvedávám dceru. Tam jsem si všimla špatně položené korby od kočáru, do níž se dává miminko,“ popsala statečná zachránkyně. „Po chvíli se tam něco hnulo pod dekou, šla jsem se podívat a zjistila jsem, že tam opravdu je miminko,“ uvedla s tím, že holčička byla krásně oblečená a spinkala. Žena chvíli čekala, zda se na místě neobjeví rodiče dívenky, a když se nic nedělo, odnesla malou princeznu na 100 metrů vzdálenou policejní stanici.

Video
Video se připravuje ...

Muž ukradl před školou na Chodově auto i s miminkem! Policie České republiky

V tu dobu prožívala matka miminka, která se po pěti minutách vrátila, před školou v Mikulově ulici jednu z nejhorších chvil svého života. Po autě i její milované holčičce jako by se slehla zem! Na místo dorazili policisté a rozrušenou ženu vyslýchali. „Když zjistili, že se dítě našlo a je na policejním oddělení, tak tam hned vyrazili. Holčička byla v pořádku a maminka si ji převzala,“ řekl Daněk. 

Zloděje zachytily kamery, obraz ale není příliš zřetelný a do tváře mu vidět není. „Žádáme tedy řidiče, kteří se v pondělí 4. 11. 2019 okolo 15:30 pohybovali u základní školy v Mikulově ulici v Praze 4, aby se ozvali na linku 158,“ vyzývají policisté. Nakonec se našlo i ukradené auto - policisté ho objevili v noci na středu nabourané na křižovatce ulic U Plynárny a Nad Vinným potokem v Praze 4. Čin je kvalifikovaný jako krádež, muži hrozí až pětileté vězení. 

Muž před školou v Praze 4 ukradl auto i s miminkem.
Autor: Mapy.cz/Blesk.cz
Fotogalerie
5 fotografií