Ve čtvrté městské části budou ve středu uzavřeny tři základní a jedna mateřská škola. „Posilujeme personální obsazení ve volnočasovém areálu Vltavanů 229, kde očekáváme větší návštěvnost tříd, které se nebudou učit," uvedl v úterý ředitel Domu dětí a mládeže Praha 4, který areál provozuje. Klub Déčko, který také patří pod DDM Praha 4, bude otevřen od 08:00 do 17:00. Děti sem mají vstup zdarma a k dispozici deskové hry, fotbálek, šipky, knihovnu i počítače.

V Praze 8 se ke středeční stávce připojí sedm základních a tři mateřské školy. Radnice proto domluvila delší otevírací dobu svých rodinných klubů. V dětském klubu Ďáblík, Krabík a rodinném centru Osmička se o děti bezplatně postarají mezi 08:00 a 15:00. „Děti budou v klubech přijímány do naplnění kapacity," uvedl mluvčí městské části Praha 8 Martin Šalek.

Opatření v zoo

Dům dětí a mládeže v Praze 2 je schopen zajistit v případě poptávky rodičů nebo škol delší provozní dobu svých volnočasových klubů, sdělil ředitel zařízení Ján Rybárik. Ve druhé městské části by však měly všechny školy podle informací radnice zůstat ve středu otevřené.

V reakci na stávku škol umožní pražská zoologická zahrada ve středu vstup do areálu všem dětem a studentům za jednu korunu, dospělí zaplatí 50 korun, uvedli dnes primátorův náměstek Petr Hlubuček (STAN) a ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.