„TSK by ráda nechala zpracovat studii, aby se do této lokality mohla navrátit zeleň. Vzhledem k historické hodnotě této lokality, schodiště vede z Královských Vinohrad do Nuslí, považujeme zachování stromořadí za žádoucí a budeme se snažit o jeho kvalitní založení s pravidelnou následnou údržbou," sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. 

TSK již nechala udělat dendrologický průzkum, neboť místní zeleň není v dobrém stavu. Stromořadí podél schodiště navíc lemují již dožívající opěrné zdi. „Zejména je nutné stanovit rozsah projektu, případné opravy opěrných zdí, přeložky poduličních sítí, zajištění závlahy, neboť se jedná o velice svažitý terén, kde dostatek vody bude limitující," uvedla Lišková. Zároveň je podle ní důležité vybrat vhodný druh stromu, který bude mít dostatek světla a prostoru a nebude narušovat kořeny schodiště.

Radnice již domluvila se Správou železniční dopravní cesty, že opraví zeď za místní kapličkou, která hrozí zřícením. „Ostatní zdi jiných vlastníků jsou v relativně dobrém stavu," dodala mluvčí.

Fotogalerie
15 fotografií