Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nedařilo se mu, tak podle policie brutálně podřízl svého psa: Chovateli hrozí až 3 roky!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: MP Pardubice)
Autor: lm - 
6. listopadu 2019
15:54

Hrůzným případem týrání zvířat se zabývala jindřichohradecká kriminálka. Vyšetřovali muže, jenž měl v obci na Dačicku bestiálním způsobem připravit o život svého psa. Podle policie ho podřízl kuchyňským nožem a zvíře následně vykrvácelo. Vyšetřování již bylo uzavřeno a muži nyní za odporný čin hrozí až tři roky za mřížemi.

K hororovému incidentu došlo 16. května v rodinném domě na Dačicku. Chovatel tu měl podle policie zvlášť trýznivým způsobem usmrtit svého dospělého psa černé barvy podobného plemeni Labradorský retrívr.

„Kuchyňským nožem mu měl způsobit hlubokou řeznou ránu o délce 16 cm v oblasti krku s následným masivním vykrvácením a oběhovým selháním. Tímto svým jednáním měl zapříčinit podezřelý muž psovi utrpení, nepřiměřenou bolest a následné uhynutí,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová. „Muž se tohoto činu měl dopustit proto, že se údajně nacházel v tíživé životní situaci,“ doplnila dále.

Případu se ujala jindřichohradecká kriminálka a podílela se na něm i krajská veterinární správa. Chovatel byl obviněn z trestného činu týrání zvířat a následně 5. září vyhotovila policejní komisařka návrh na podání obžaloby. „V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody v rozsahu šest měsíců až tři léta,“ uzavřela mluvčí.

verka1 ( 8. listopadu 2019 09:11 )

Dostane 3 roky neboj zase podmínka? Doživotí zákaz chování zvířat!!

Desterz ( 6. listopadu 2019 16:41 )

Ale že máme v Čechách pokud vím osm jatek, kde popravují zvířata způsobem halal, to jest podříznout a nechat vykrvácet, to evidentně policii nevadí. Jo aha, on neměl povolení. Zatímco jatky (snad) ano. Takže vina za brutální zabití zvířete se dá v ČR vykoupit za odpustky? Zvláštní to země, mlékem a antagonismy oplývající!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání