Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Porod mrtvého dítěte byl srdcervoucí. Jednou to přebolí, ale nezapomeneme, říkají tito rodiče

7. listopadu 2019 | 06:00

Toni a jeho manželka děťátko plánovali a odhodlali se přivést na svět i takové dítě, jako byl jejich syn Ren. Chlapec se měl narodit s Downovým syndromem, v 35. týdnu těhotenství mu ale přestalo bít srdce a jeho matka ho musela porodit s myšlenkou, že syna nikdy neuvidí živého.

Toni Register a jeho manželka čekali chlapce. Syn se měl jmenovat Ren a byl mu diagnostikován Downův syndrom. Rodiče byli s tímto faktem smířeni a na příchod milovaného syna se těšili. Během jedné z kontrol ve 35. týdnu těhotenství nebyly ale znatelné srdeční ozvy miminka.

 

"Ze začátku jsem byla klidná, jenže personál panikařil více než já. Oznámili nám, že nemohou najít synův tep," vzpomíná Renova matka. Chlapci se opravdu zastavilo srdce a nikdo s tím nedokázal nic udělat. Toniho a jeho manželku tak čekal nejtěžší okamžik v životě. Porod mrtvého dítěte. 

"Když Rena vytáhli, neplakal. Bylo to srdcervoucí. Žena mu napsala dopis, kde vyjadřuje synovi své pocity. Cítili jsme nepředstavitelnou bolest," říká Toni. Rodiče byli nuceni říct chlapci poslední sbohem a smířit se s tím, že domů pojedou bez očekávaného člena rodiny. "Je to rána a my víme, že bolest je normální a správná, stejně jako víme, že i když to jednou přebolí, nikdy nezapomeneme!" Průběh celého příběhu najdete na Lovewhatmatters.

Autor: Adéla Ondroušková