Dlouho tajil, že je bratrem herce Davida Gránského (27). „Vždy mi přišlo blbý přiživovat se na kariéře mého bratra. Je spousta lidí, kteří se jmenují jako jejich slavní příbuzní, já chtěl jít vlastní cestou a dokázat to sám,“ prozradil Tom hned na začátku pořadu, proč tajil bratrství s Davidem Gránským.

Bez jeho pomoci se mu podařilo prosadit jako zpěvákovi, který je hojně sledovaný na sociálních sítích. Právě tam se setkal s kyberšikanou.

Šikana na síti

„Ze začátku mi psali lidi jen komentáře, jak se jim líbí, nebo nelíbí moje tvorba. Dnes se běžně potkávám s tím, že mi přejí, ať umřu. Píšou mi i detaily, že mám skočit z mostu a podobně,“ přiznal Sean, který se s podobnými nenávistnými komentáři vyrovnává tak, že je probírá se svou matkou, bratrem Davidem a lidmi okolo. „Je důležité o tom mluvit, pak to jde snášet lépe,“ poradil v pořadu zpěvák.

Zlo TikTok

Vzhledem k tomu, že je úspěšný na aplikaci TikTok, setkal se také se sexuálními predátory. „Čtyřicetiletí pánové mi vypisovali, ať jim pošlu fotky svých intimních partií. Přijde mi to nechutné,“ zcela otevřeně promluvil o jednom z největších problémů této sociální sítě.

Největší rizika TikToku aneb Nekonečně mnoho nevhodného obsahu:

* Stovky sexuálně explicitních videí zachycujících i děti pod 12 let.
* Klasická pornografie dospělých, masturbující mužové.
* Videa chlapců vzájemně si přikládajích nože k hrdlům, předstírajíc vzájemné týrání.
* Různé návody na sebepoškozování i spáchání sebevraždy.
* Videa zaměřená na anorexii, ale také morbidní obezitu.
* Hating neboli urážení a anonymní zesměšňování ostatních, šíření nenávisti.
* Funkce »duet« umožňující kohokoli zparodovat a zesměšnit.

Neboj se říct!

Neboj se říct je kampaň vedená na sociálních sítích, jejímž cílem je přesvědčit zejména mladou generaci, aby se nebála mluvit o svých psychických problémech. Akci podporuje řada českých youtuberů, influencerů a celebrit. Píseň nazpívali youtubeři Sean, Mína, Dominika Myslivcová a slovenský rapper Eso. „Projekt Neboj se říct je tu pro všechny ohrožené děti. Chceme tak říct, že v životě tyto ohrožené děti nejsou sami a mohou se se svým problémem svěřit a vždy požádat o pomoc. Nechceme se lehce vzdát boje, nemůžeme souhlasit s častými řešeními, která končí někdy i tragédiemi a útěky z domovů,“ říká Tom Sean.

Policie TikTok řeší

„Kriminalitou páchanou na internetu se zabývají kriminalisté z celorepublikových útvarů, ale také policisté na jednotlivých krajských ředitelstvích PČR. Jestliže existuje podezření na protiprávní jednání, vždy se věcí zabýváme. Nejinak je tomu u potenciální trestné činnosti páchané prostřednictvím aplikace TikTok,“ sdělila Blesku tisková mluvčí policie Lenka Sikorová.

VIDEO: Chyceno v síti: Bára Votíková - Na youtube je spousta nebezpečných videí!

Video
Video se připravuje ...

Chyceno v síti: Bára Votíková - Na youtube je spousta nebezpečných videí! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
7 fotografií