Marika Slavíkovi vysvětlila, že jsou Vánoce a mohl by tak svým lidem, kteří pro něj věrně pracují, koupit dárky. Slavík nereptal a jal se nakupovat. „Byli jsme všichni v šoku. Byly to osobní dárky a promyšlené. Chci říct, že se strefil,“ zavzpomínala pro Aha! Gottova bývalá účetní Jaroslava Herzerů, která mu spravovala finance dlouhých pětadvacet let. „Mně například dal parfém Angel od Thierry Muglera a udělal mi strašnou radost,“ dodala Herzerů.

Marika byla také ta, která zpěváka přiměla, aby tomu či onomu dal pár korun na přilepšenou. „Ti lidé pro tebe pracují do roztrhání. Platíš je dobře, nevíš ale, kolik co stojí,“ domlouvala mu. „Karel vůbec netušil, kolik stojí třeba mýdlo, rohlíky či mléko. S Frantou Janečkem se vždycky o to přeli a měli oba za to, že mléko stojí pořád tři koruny a deset haléřů,“ usmála se účetní.


Karel, když byl s Marikou, dokonce poslal svoji hospodyni Jandovou s matkou prvorozené dcery Dominiky Antonií Zacpalovou k moři. S Marikou zase létali do Dominikánské republiky a za další exotikou. Nic takového předtím svým milenkám nedopřával, štědrý byl znovu až v momentě, kdy se dal dohromady se svou budoucí manželkou Ivanou (43).

Ovšem ještě zpátky k Marice. Po Gottově boku prožila tři krásné roky. Ze vztahu rozhodně neodešla s prázdnou. Od Slavíka »si odnesla« vůz značky BMW zhruba za milion, šperky, ale hlavně vilu v Karlíku za Prahou. Za luxusně vybavený barák se stylovým krbem zaplatil ke konci devadesátých let zhruba 4,5 milionu korun. Marika tedy rozhodně neodešla s prázdnou, Karel Gott po jejím boku uměl utrácet. Třebaže jinak peníze hlídal, věděl, jak těžce se vydělávají...

Maďarská krev

Vyučená kuchařka Marika z Frýdku-Místku se Gottovi zjevila v lednu 1997 v závěru jeho koncertu v Berlíně. A tři roky poté se od sebe nehnuli. Temperamentní blondýnka s maďarskou krví v žilách je zářným důkazem toho, že zpěvák si vybíral milenky v publiku.

„Byla tam i ona a já poprvé spatřil ty její oči s hlubokým, zamyšleným, zdálo by se smutným pohledem, ale hned vzápětí hořící dychtivostí. Mezi přídavky jsem řekl za jevištěm svému manažerovi: Vidíš támhletu blondýnku? Prosím tě, zařiď, ať mi neuteče!“ netajil Gott.

Marika, která tehdy pracovala v Německu jako au-pair, kvůli Slavíkovi dokonce zrušila plánovanou svatbu. Telefonáty a občasná setkání jí jednou přestaly stačit, a tak se přestěhovala do Prahy, kde jí pořídil byt. Jejich hrátky, tedy podle Mariky, se odehrávaly všude. Ani kuchyňský stůl nebyl výjimkou. „Pamatuji si, že jsem v županu zrovna klepala řízky. Od té doby, kdykoliv jsem byla u Karla, jsem měla stále na talíři: Kdy budeme mít řízky?“ svěřila se před lety pro knížku Když milenky pláčou Marika.

Měla fantazii, kterou Gott tolik miloval. K devětapadesátinám mu zorganizovala »Únos do Jevan«, kde měl Gott vilu a kam ho dopravila se zavázanýma očima, aby pak zíral, jak vše naaranžovala. K šedesátinám mu uspořádala »Noc na Karlštejně«, kde se v dobových kostýmech královsky oslovovali.

S Marikou prožil život plný nápadů a bláznivin. Jenže, nevyšlo jim to. A jak měli bouřlivé soužití, tak skončil i jejich vztah. Karel byl nenapravitelný záletník a ona zase žárlivá až za hrob. Stopovala ho, hrabala se mu ve věcech, dělala scény, a dokonce mu i vzteky poničila mercedes. Nakonec se dohodli na rozchodu. Marika později o tom napsala knihu Tři roky s idolem. Karel ji s gustem pokřtil a nakonec navždy zůstali přátelé.

VIDEO: Kde je teď Gottova fenka Stella (9)? Takhle řádí v novém domově!

Video
Video se připravuje ...

Kde je teď Gottova fenka Stella (9)? Takhle řádí v novém domově! Youtube.cz

Fotogalerie
65 fotografií