Čtvrtý večer taneční soutěže StarDance se nesl v duchu pohádek a nabídl zřejmě zatím nejlepší výkony. Alespoň podle porotců. Ti totiž hned ve dvou případech vytáhli kartičku s nejvyšším hodnocením. Desítku dostal nejprve pár herečky Veroniky Khek Kubařové (32) od Zdeňka Chlopčíka (62) a následně Gabriela Koukalová (30) s partnerem.

Bývalá biatlonistka si vysloužila absolutorium pro leckoho možná překvapivě od Jana Tománka! Několikanásobný účastník soutěže přitom dosud platil za nejpřísnějšího člena poroty, diváci od něj desítku snad ani nečekali.

Tománek vysekl Koukalové obrovskou poklonu a po skončení pořadu prozradil, proč sportovkyni ocenil nejvyšší známkou. „Pro mě byla už od začátku jednou z favoritek, viděl jsem v ní obrovský potenciál. Má vztah k hudbě, je velmi zručná, má umělecké sklony, je výborně fyzicky připravená. To nemůže nevyjít, jak říká profesionál,“ vysvětlil v živém vysílání na facebookové stránce soutěže.

Tvrdý porotce zároveň odmítl, že by se nechal unést emocemi a desítku vytáhl pod jejich vlivem. Koukalová podle něj už v předchozích večerech předvedla dobré výkony, vždy tomu ale něco chybělo.

„Mně se na to nedívalo úplně dobře, protože jsem viděl velmi kvalitní technické provedení, viděl jsem někoho, kdo je na tanec soustředěný, ale chyběla mi taková ta třešinka na dortu. Mám pocit, že dneska ji Gabriela ukázala,“ vysvětlil Tománek své myšlenkové pochody. „Nemyslím si, že jsem se nechal strhnout. Mám jasnou představu, co chci vidět za jakou známku,“ dodal.

Soutěž je podle něj nicméně emocemi prodchnuta, což občas porotcům hodnocení ztěžuje. „Emoce s každým dalším dílem přibývají. Stejně jako jsem to prožíval jako tanečník, to prožívám i jako porotce,“ uzavřel Tománek.

Pohádkový večer dopadl nejhůře pro zpěváka Ondřeje Ládka (40) alias Xindla X. Přestože podle poroty předvedl možná svůj dosavadní nejlepší výkon, diváci tento názor nesdíleli a poslali Xindla domů.

Fotogalerie
81 fotografií