Pro Andrije S. znamená šest let mírný trest. Státní zástupce ho totiž vinil z pokusu o vraždu, za kterou mohl jít do vězení až na 18 let. „Neprokázal se úmysl, že by obžalovaný chtěl muže usmrtit,“ vysvětlil soudce Jan Hostaš, proč čin překvalifikoval na těžké ublížení na zdraví. Kromě vězení čeká útočníka vyhoštění z Česka na 10 let a úhrada 200 tisíc korun odškodného, byť mladý sportovec požadoval přes sedm milionů.

Radek se teď totiž musí vyrovnat s tím, že je v jeho životě všechno jinak. „Dříve jsem hrál florbal, teď nemůžu. Dělal jsem svářeče, to teď také nejde,“ svěřil se Zelinka Aha!. Všechny své síly teď vkládá na to, aby se mohl lépe pohybovat. „Každý den se snažím chodit. Opírám se o berle, daleko ale nedojdu,“ dodal.

Tragédie se odehrála loni v listopadu v Plzni. Radek šel po ulici s přítelkyní a kamarádem. Nečekaně je napadli tři opilí Ukrajinci a jeden z nich vytáhl nůž. „Šlo o tzv. motýlek s deseticentimetrovou čepelí, mladíka jím dvakrát bodl do břicha,“ popsal Martin Rykl.

„Nikoho jsem nebodl!“ hájí se přitom Andrij S. Ukrajinské útočníky chytili a policii předali jejich krajané. Radek skončil v nemocnici, kde mu lékaři zachránili život. Kvůli poškození tepen mu ale museli amputovat levou nohu ve stehně. Na pravé má po útoku obrnu lýtkového nervu. Na jedné noze má tak protézu, na druhé ortézu.

Dříve aktivní mladík už o nohu přišel "dvakrát". Podruhé před kamerou seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde na jeho postavu spadl kus skály a nohu mu rozdrtil. Doktor Ota Kovář (Martin Stránský, 49) mu ji na místě uřízl, přesto chlapec zemřel.

„Já na rozdíl od seriálu přežil, ale stálo mě to nohu. Netušil jsem, že mi ji uřízli. Přišel jsem na to až dva dni po operaci, když jsem odhrnul deku. Bylo to tehdy hrozné,“ svěřil se Radek, kterého na natáčení přivezli rovnou z rehabilitačního centra na Malvazinkách, kde se zotavoval.

VIDEO: Ordinace v růžové zahradě 2 bude ještě hezčí. Přichází Simona Krainová (46)!

Video
Video se připravuje ...

Ordinace v růžové zahradě 2 bude ještě hezčí. Přichází Simona Krainová! TV Nova

Fotogalerie
51 fotografií