Rusovlasá moderátorka Vera Wisterová se za Hulshe, který má americko-izraelské občanství, vdala v roce 2010 a dala mu dva potomky, Harlowa Paxe (8) a Theodora Stevena (5). Už několik let se ovšem s manželem snaží dohodnout na rozvodu a především na péči o děti. 24. října ovšem policie zveřejnila šokující zprávu - jejich otec si je vyzvedl v nákupním centru na Petržalce – a zmizel s nimi neznámo kam. Ministerstvo zahraničních věcí a evropských záležitostí (MZVaEZ) se tímto případem neoprávněného přemístění nezletilých dětí do ciziny již začalo zabývat a na Hulshe by měl být vydán mezinárodní zatykač.

„Porušil pravomocné soudní rozhodnutí, na jehož základě měl zákaz vycestovat s dětmi bez mého souhlasu nebo přítomnosti mimo území Slovenské republiky,“ prohlásila Wisterová podle tiskové agentury TASR.

Otec měl podle jejích slov možnost se s dětmi pravidelně setkávat 16x do měsíce, vracet je však měl vždy do 18 hodin. Proč se rozhodl k tomuto kroku, to prý sympatická zrzka netuší. „To ví jen on. Vím ale, že už během našeho soužití mi opakoval, že pokud se pokusím s ním rozvést, zničí mě a přijdu o děti,“ doplnila vyděšená dvojnásobná maminka, která dodnes neví, kde jsou její potomci. „Vůbec netuším, jak se mají, ani zda jsou v pořádku,“ štkala.

O tom, že její synové nijak netrpí, se však mohla přesvědčit před několika málo dny, kdy se na internetu objevila šokující fotka pravděpodobně přímo od bývalého partnera doplněná slovy, z nichž se tají dech! „Jeremy a jeho děti jsou v bezpečí poté, co se snažili tři roky uprchnout před zneužíváním lidských práv, korupcí a zadržováním na Slovensku, které následovaly po hrozném únosu a zneužívání jejich matky, Very Wisterové. Ačkoliv podnikla nepředstavitelné kroky, aby ilegálně odloučila Harlowa a Thea od jejich otce a rodiny ve snaze zakrýt své hrozné kriminální činy, selhala,“ psal na facebooku jakýsi tajemný anonym. Tento text umístil u selfíčka Hulshe a jeho dvou vysmátých synků. Vera Wisterová se svou rodinou bydlela dlouhá léta v Izraeli, jakmile se však manželé odcizili, vrátila se zpět na rodnou hroudu. Do Izraele však prý i tak nadále jezdili na krátké dovolené, aby navštívili Hulshovu rodinu. Nic nenasvědčovalo tomu, že se zhrzený muž (Wisterová už totiž stihla poznat nového muže, s nímž se začala stýkat) chystá k něčemu takhle dramatickému… „Otec před slovenským soudem prohlašoval, že respektuje, že děti žijí na území Slovenské republiky a chce je na Slovensku i vychovávat. Skutečnost, že děti mají obvyklé bydliště na území ČR od května 2014, konstatoval slovenský a rovněž izraelský soud ještě v roce 2017,“ vysvětluje vyděšená žena.

Fotogalerie
20 fotografií