Zpěvák Tomáš Klus platí za „pravdoláskaře“, jehož texty se dotýkají srdcí mnoha lidí. I jeho nejnovější song ZmrZlým jde rovnou na dřeň. Za doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava pěje Tomáš o zbytečnosti válek a zbytečném zabíjení.

„Kéž tolik úsilí, pozornosti a prostředků, které jsme doposud věnovali téhle nesmyslné a nikam nevedoucí činnosti, dostanou naše děti, naše planeta - (náš) život. Odvoláváme se na své tradice, přesto ty nejzákladnější popíráme, nebo je necháváme popírat ty, kterým svěřujeme svůj hlas, svou moc, svou důvěru,“ rozepsal se na svém instagramu.

„Bytí svou lhostejností jej přetváříme v bití. Sami se tak podílíme na tvorbě spirály odcizení a strachu, jejímž středem je člověk, lidské bytosti, jimž je přes všechny vnější rozdíly společné, že touží po míru, harmonii a bezpečí; jak je však něčeho takového možné dosáhnout násilím? Odpusťme si (to). Mluvme o tom, co chceme, mluvme o tom spolu a dejme jasně najevo, že pro nás ztráty na životech nejsou jen čísla do statistik. Násilí je zbraní slabých a zbabělých, není na něm co obdivovat. Vzdejme se ho,“ vyzývá své fanoušky. Jak se zdá, tato slova rozhodně padla na úrodnou půdu. Jeho klip, v němž se to hemží silnými záběry válečné vřavy, trpících dětí, uprchlíků, vojáků a zbraní, sice za šestnáct hodin od uveřejnění nasbíral „jenom“ tisíc lajků na youtube, zato mnohé oslovil mnohem více, než by nejspíše sami čekali. „To je hodně silná písnička. Mám z toho husí kůži,“ píší mu jeho fanoušci. „Já na férovku brečím,“ přiznávají další, a najdou se i tací, co se nebojí Kluse nazvat rovnou géniem. Mezi tyto dojaté příznivce Klusovy hudby se počítá i jeho manželka Tamara. „Když jsem viděla první náhled videoklipu k písni ZmrZlým, rozbrečela jsem se jako malá holčička… Vzlykala jsem a pořad dokola si kladla otázku, kterou Tomova píseň začíná: ‚Proč je válka, když koho se zeptám, chce mír…’“ rozlítostnila se nad nejnovějším hitem svého chotě Klusová. „Ten klip tohle všechno reflektuje… Ukazuje to, před čím se snažíme zavírat naše oči, odkrývá lhostejnost v nás… A probouzí laskavost v našich srdcích,“ myslí si tahle trojnásobná maminka synka Alfréda (3) a dcer Josefíny (6) a Jenovéfy (2).

VIDEO: Zpěvák Tomáš Klus hvězdou seriálu Ordinace v růžové zahradě 2

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Klus bude hvězdou Ordinace: Zrežíroval ho nejlepší kamarád! TV Nova

Fotogalerie
62 fotografií