Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nález dvou mrtvých těl v Olomouci: Policie případ asi odloží, pachatel vraždy zemřel vlastní rukou?!

Olomoucká policie našla v Holicích dvě mrtvá těla!
Olomoucká policie našla v Holicích dvě mrtvá těla!  (Autor: Blesk/Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK - 
31. října 2019
11:04

Mrtvá žena (†30), kterou spolu s tělem muže (†33) našli v úterý v olomouckém bytě, byla podle kriminalistů zavražděna. Její smrt má údajně na svědomí zmíněný muž, který vzápětí spáchal sebevraždu. Z toho důvodu bude případ pravděpodobně odložen.

Police našla v úterý v bytě v Olomouci dvě mrtvá těla. Byla to třicetiletá žena a o tři roky starší muž. Z vyšetřování vyplynulo, že během dramatu za zavřenými dveřmi muž nejprve zavraždil ženu a pak sám spáchal sebevraždu. Podle místních ve smrti obou lidí sehrály svou roli drogy.

Kriminalisté vyloučili, že by se na případu podílel někdo třetí. Úmrtí obou lidí nadále vyšetřují, případ však bude s největší pravděpodobností odložen, informovala ve čtvrtek ČTK krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

„Z dosavadního šetření vyplynulo, že žena zemřela násilnou smrtí a muž následně spáchal sebevraždu. Ze zajištěných stop a ohledání místa činu jednoznačně vyplývá, že se na tragické události nepodílela třetí osoba,“ uvedla policejní mluvčí. Případ bude podle policie odložen kvůli nepřípustnosti trestního stíhání, které nelze vést proti tomu, kdo zemřel nebo byl prohlášen za mrtvého.

Oba mrtvé našli policisté v úterý v jednom z bytů v Partyzánské ulici. Nařídili soudní pitvu, která jim pomohla objasnit okolnosti případu.

V Olomouckém kraji vyšetřovali kriminalisté naposledy vraždu v srpnu, obětí bylo tříleté dítě z Přerova. Jeho smrt má na svědomí podle nich jeho matka, která skončila ve vazbě. V červenci obvinili kriminalisté z pokusu o vraždu třiadvacetiletého muže, který je podezřelý z toho, že nožem pobodal a vážně zranil v Lipníku nad Bečvou devětatřicetiletého muže.

Podobný případ řešili policisté v polovině června, kdy zaútočil sekerou na svou matku třiačtyřicetiletý muž ze Šumperska. Ženě se podařilo před násilníkem utéct k sousedům, ale i tak byla při incidentu zraněna.

Letos v květnu policisté vyšetřovali vraždu šestadvacetiletého muže na farním úřadu v Chudobíně na Olomoucku. Z jeho vraždy obvinili dvaadvacetiletého muže, policisté ho dopadli záhy po činu.

Loni se těchto nejzávažnějších případů trestné činnosti v kraji stalo 11, o tři více než předloni. Všechny byly objasněny.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání