„V noci jsem se modlila za to, aby ta nemoc přešla raději na mě,“ přiznala deníku Aha! Dáda, která by nejraději dceřino trápení vzala na sebe. „Představte si, že jsem si pak ráno při mytí vlasů sundavala z hlavy celé chumáče. Věřím, že má prosba byla vyslyšena, nějaká souvislost v tom přece být musí,“ říkala uslzeně herečka.

Vždyť i její dcera Anička, s níž mají blízký vztah, už přišla o kadeře. Jelikož nechtěla čekat, až jí po chemoterapiích vypadají, sama si oholila hlavu a už se s novou image chlubí. Jindy zase holou hlavu skryjí různé šátky či pokrývky hlavy. Paruka jen v nejnutnějších případech, například v rámci natáčení seriálové Ordinace v růžové zahradě 2, kde její postava Radka právě dostala více prostoru a víc natáčecích dnů.

„Právě práce mě drží, chci fungovat na sto procent, jako tomu bylo doposud,“ svěřila se Slováčková, která se nadále věnuje i své kapele Aura, s níž bude mít 12. prosince vánoční koncert v divadle Semafor.

Pravda o nemoci

„Cca tři týdny zpátky jsem se dozvěděla výsledky biopsie, kterou jsem podstoupila poté, co jsem si našla v prsu novou bulku. Jak asi už tušíte, tak nádor je tentokrát zhoubný. Nejsem ale v ohrožení života a vše bylo opravdu včas podchyceno,“ píše na svém instagramu Anička.

„Hned jsme začali s léčbou a věci se daly do pohybu. Mám teď za sebou první chemoterapii a před sebou další. A nevím, co a jak bude dál, a ani nechci říkat, co mě dál čeká. V tom mají jasno doktoři. A já si říkám, že se vždycky může cokoliv změnit (k lepšímu samozřejmě). Vše normálně zvládám a svět se nebortí. Jak říká jeden můj dobrý přítel – hlavní je se z toho nepos*at!“ dodává.

Ve středu byla dokonce hostem ve Snídani s Novou, i když kvůli oslabené imunitě po chemoterapiích odcházela z placu s rouškou přes ústa. „Je to prostě tak, jak to je, a je to jen drobné zdržení na mé cestě,“ řekla statečně.

VIDEO: Upřímná Anička Slováčková: Svině máme v rodině!

Video
Video se připravuje ...

Upřímná Anička Slováčková: Svině máme v rodině! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
53 fotografií