Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Otřesné! Na Slovensku pořádají děti psí zápasy: Umírající zvířata končí v jímce!

Autor: VaB - 
30. října 2019
19:52

Psí zápasy na Slovensku v osadě Trebišov jsou pro místní oblíbenou kratochvílí. Svědčí o tom natržené uši, škrábance a chybějící kousky masa na tělech tamních psů. A tomu všemu přihlížejí děti, které mnohdy samotné zápasy pořádají! Všemu podle místních přihlíží i policie!

V osadě u slovenského města Trebišov to nevypadá moc vábně. Malé děti se tu nejspíš nudí, a tak se při krutých hrách snaží vyprovokovat psy, aby spolu bojovali. Nikdo z místních si z toho nic nedělá a snahy ochranářů zvířat tu evidentně nikdo nebere příliš vážně. Všechno zachytila ve své reportáži Kristýna Kovešová ze slovenské televize Markíza.

„Dělá tu někdo psí zápasy?“ ptá se Kovešová. Muž, kterému není vidět do tváře, odpovídá, že je pořádají často děti. Štěňata děti tahají, mlátí a nutí, aby bojovaly s jiným psem. Pohled na psa, který má téměř utržené ucho, je hrozivý. Druhý pes je naopak poškrábaný na celém těle.

Podle místních „dětské“ zápasy probíhají tím způsobem, že se menší pes hodí do „ringu“ s větším psem. Menší pes se zpravidla neubrání a často má vážná zranění.

Profesionálním psím zápasům, které se zde také pořádají, údajně často přihlíží i prominentní klientela. Podle místních mezi nimi bývají i policisté. Pes, který zápas nepřežije nebo po něm umírá, je vhozen do velké jímky s vodou. Tam skončí jeho život.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání