Osudného 18. září 2018 jela kolem 16.30 Stříbrcká ve Škodě Fabia a zřejmě se jí zdálo, že před ní jedoucí Volkswagen jede zatáčkami u Blanska příliš pomalu. Šlápla na plyn a v nepřehledném terénu ho přes plnou čáru začala předjíždět.

V tu chvíli jel ale v protisměru motocyklista (†36), do kterého čelně narazila. „Muž na místě svým zraněním podlehl,“ popsal následek střetu soudce krajského soudu v Brně Josef Teplý.
Video
Video se připravuje ...

Penzistka hazardní jízdou v autě zabila motorkáře (†36) Hynek Zdeněk, blesk.cz

Okresní soud v Blansku za to ženu potrestal 18 měsíci ve věznici s ostrahou, zároveň jí zakázal řízení motorových vozidel na šest let a náhradu škody pozůstalým a pojišťovně. Obžalované se ale do věznice nechtělo a podala odvolání ke krajskému soudu v Brně.

Trest je nepřiměřený. Pokud bych nastoupila do věznice, nemohla bych se stýkat se svým vnoučkem, kterého vídám vždy ve čtvrtek. Ztratila bych s ním kontakt,“ snažila se obměkčit soudce seniorka, která přišla k soudu maskovaná šátkem. Její právník žádal, aby se trest změnil v podmíněný.

Tomu ale soud nevyhověl a odvolání zamítl. „Není důvod měnit rozsudek okresního soudu. Bezohledným a hazardním způsobem připravila o život člověka. Nebyly naplněny podmínky pro uložení podmíněného trestu. Navíc nelze přehlédnout, že velkou újmu způsobila pozůstalým,“ zdůraznil soudce s tím, že rozsudek je pravomocný a existuje proti němu už jen dovolání.

Fotogalerie
4 fotografie