Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena vezla ulicemi Pardubic prokřehlé, polonahé dítě (2): Jeho rodiče prý odcestovali

Zmatená žena vezla v kočárku polonahého plačícího chlapečka.
Zmatená žena vezla v kočárku polonahého plačícího chlapečka.  (Autor: Městská policie Pardubice)
Autor: yks - 
25. října 2019
21:43

K případu, ze kterého usedá srdce, došlo v centru Pardubic. Starší žena tu v kočárku vezla polonahé, prochladlé a plačící dítě. Dobří lidé naštěstí včas zareagovali a přivolali strážníky. Jak se ukázalo, bylo za pět minut dvanáct.

Naprosto nevšední případ řešili městští strážníci v Pardubicích. Řidička MHD je totiž přivolala kvůli ženě, která v kočárku vezla polonahého, plačícího chlapečka. Na případ upozornila TV NOVA.

Dítě, které mělo na sobě jen plenu, vozila starší žena po Pardubicích bez ohledu na to, že plakalo zimou. „Na žádost hlídky žena s dítětem z autobusu vystoupila a následovala strážníky ke služebnímu vozidlu,“ vylíčili strážníci na svém webu.

Nejprve se jim podařilo opatřit pro dítě alespoň deku a pár kousků oblečení. Žena, která dítě vezla, byla podle webu strážníků rovněž nedostatečně oblečená a zmatená. Strážníkům tvrdila, že zřejmě podcenila počasí.

Opilá nebyla, jen trochu „mimo“

„Na místě se k hlídce i přihlásili svědci, kteří potvrdili, že ženu i chlapečka znají. Další svědkyně předala strážníkům pro dítě ovocnou přesnídávku. Strážci veřejného pořádku dali podivné opatrovnici dýchnout, pod vlivem alkoholu však nebyla. „Další komunikace s ženou ale ukázala, že (...) není záruka, že bude schopna se o dítě dále řádně postarat,“ popsali strážníci. Sama nakonec skončila v pardubické nemocnici.

Ukázalo se, že jde o cizinku, které dítě svěřili jeho rodiče. Ti ovšem podle TN.cz odcestovali do Kambodže a údajně se nemohli vrátit dříve než za dva týdny. Chlapečka proto strážníci svěřili nakonec do péče místního Klokánku. „Věcí se dále bude zabývat orgán sociálně-právní ochrany dětí,“ uzavřeli strážníci.

 

kralovna-vsech-mori ( 26. října 2019 00:15 )

A pak že tady nejsou.

Amant ( 25. října 2019 23:55 )

To je jasné, malý černoušek není zvyklí na naše Klíma

Aia Rebelka ( 25. října 2019 22:12 )

Tak mám dost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání