Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pátrání po vrahovi znásilněné studentky (†21): Po devíti měsících obvinili Pavla!

Autor: DH - 
29. října 2019
09:16

Britská policie podala obvinění z vraždy a znásilnění proti pětadvacetiletému polskému řezníkovi Pawlovi. Stalo se tak po vleklém vyšetřování smrti mladé studentky Libby, která zmizela z párty na konci ledna letošního roku.

Policie ženatého Poláka Pawla Relowicze (25) zadržela 31. srpna, ale obviněn byl až nyní. Vyšetřovatelé mají za to, že vyučený řezník a otec dvou dětí 31. ledna unesl, znásilnil a zabil jedenadvacetiletou studentku filozofie Libby Squireovou.

Obviněný stane poprvé před soudem ke třicátému říjnu, což na tiskové konferenci oznámil šéf policie v britském městě Hull, která vraždu vyšetřuje. „Toto rozhodnutí přichází po pečlivém přezkoumání všech důkazů, které jsme převzali od policistů z Humberside. Je to výsledek našeho společného komplexního vyšetřování,“ uvedl Gerry Wareham.

Policista zároveň poděkoval rodině oběti za jejich trpělivost s vyšetřováním vraždy jejich příbuzné, které se táhne už téměř 9 měsíců.

Libby Squireová zmizela na konci ledna z nočního klubu Welly ve městě Hull, kde ji její přátelé viděli naposledy. Podle nich musela domů, protože byla moc opilá. Nasedla tak do taxi a odjela. Policie později zjistila, že však Libby domů nedošla. Dle kamerových záznamů se jí patrně udělalo špatně a přibližně 15 minut před půlnocí se studentka nacházela na lavičce v parku.

Na kamerových záznamech, které má policie k dispozici, je už jen následně k vidění, jak dívka nasedá k někomu do auta a odjíždí pryč. O půl jedné ráno pak místní zaznamenali děsivý křik, který možná patřil právě Libby. Její tělo se pak našlo po měsíci v místním přístavu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání