„Pro obyčejného člověka opravdu těžko představitelné, co nyní musí Ivanka zvládat, a za to má můj velký obdiv. Lidé by si měli uvědomit, že Ivana je především žena a matka, která přišla o manžela, a zaslouží si alespoň trochu klidu," uvedla v rozhovoru pro deník Právo Aneta Stolzová, která mluví o svém životě i o práci pro rodinu zesnulého Mistra.


Snad aby jasně ilustrovala, čím vším si musela vdova od začátku října projít, prozradila i detaily toho, jak Ivana prchala z vily na Bertramce, která se stala v podstatě poutním místem pro všechny fanoušky zpěváka, který 1. října podlehl akutní leukemii. „Nikdo vůbec netuší, co Ivanka prožívala a co zakoušela v uplynulých dnech, když se musela ve tři ráno tajně vplížit do svého domu, aby při baterce zabalila sobě a dětem věci na pohřeb a do školy," přiznala Aneta, která nedávno porodila dcerku. 

Neuvedla sice, kdy přesně se Gottová domů vrátila a kolik času tam strávila, spíše popisovala, jak obtížné ale bylo se do vily vůbec dostat. „Musela si proklestit cestičku mezi svíčkami a poté zase vrátit svíčky zpět, aby nenarušila pietní místo, které si před domem veřejnost vytvořila. Plně ho respektovala a mezitím se skrývala s dětmi po přátelích.“ 

Stolzová pak v rozhovoru také několikrát vzdala Ivaně svůj obdiv za to, s jakou sílou vše zvládá, a to i přesto, že veřejnost si na ni vždy hledala jen to špatné. „Myslíte, že někdo napíše, jak Ivana místo truchlení organizovala několik dnů rozloučení pro veřejnost na Žofíně a poté v katedrále sv. Víta?“ dodala pro Právo mluvčí o vdově, která teď musí myslet především na to, aby ochránila své dcerky Charlotte Ellu (13) a Nelly Sofii (11). 

VIDEO: Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku

Video
Video se připravuje ...

Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku Aleš Brunclík

Fotogalerie
119 fotografií