Policisté z Brna se v úterý večer vydali do hlavního města a namířili si to do bytu na pražském Barrandově. Právě ten byl totiž útočištěm hříšníka (39), který má na svědomí zločin v jihomoravské metropoli.

Podle informací Blesk.cz měli policisté u muže vykonat domovní prohlídku, ta se ale zvrtla. Kriminálník zřejmě už tušil, že mu teče do bot, a v hlavě se mu náhle zrodil podlý plán na takřka krejčířovský útěk. Výborná znalost místa, v němž se často pohyboval, pro něj byla nespornou výhodou, které neváhal - stejně jako kontroverzní podnikatel Radovan Krejčíř při útěku ze své vily v roce 2005 - využít. Proklouzl dveřmi v kuchyni, nebohé policisty v bytě zamknul a utekl!

Z mužů zákona se tak rázem stala kořist lapená do pasti. Případ teď řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Můžeme potvrdit, že se jím zabýváme,“ uvedla pro Blesk.cz její mluvčí Ivana Nguyenová s tím, že bližší podrobnosti nebude komentovat.

Policisté se při pokusu dostat se ze zamčeného bytu zranili - snažili se totiž vyrazit dveře. „Záchranáři vyjížděli před sedmou večer k hlášenému úrazu horní končetiny, do nemocnice nakonec odváželi dva muže ve věku 31 a 33 let. Mladší utrpěl úraz hlavy, starší rány na horní končetině,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Recidivista, který byl podle informací Blesk.cz už 39krát trestaný za nejrůznější zločiny, stále uniká.