Dlouho nebyla nikde vidět ani slyšet. Herečka se dávala dohromady po velkých zdravotních problémech, které ji podle informací Blesku měly loni v březnu dostat až na JIP českobudějovické nemocnice. O diagnóze zarytě mlčela. Několik týdnů ale měla být v péči neurochirurgů kvůli nespecifikovanému onemocnění mozku. „Ještě nejsem zpátky v divadle, neustále jsem doma. Nicméně se mi daří mnohem lépe,“ prozradila Blesku herečka loni koncem léta.

Změna je život
Až teď se do práce vrátila, konkrétně přijala nabídku namluvit audioknížku. „Má vyzrálý projev, průběžně s ní spolupracujeme. Velmi empaticky interpretuje i lidsky náročné pasáže,” uvedla pro Blesk slovesná dramaturgyně Zuzana Černá Vlčková z Českého rozhlasu Dvojka. „I ji osobně četba velmi oslovila a na jejím výkonu je to bezesporu znát,“ okomentovala zhruba týdenní spolupráci.
Možná je to i tím, čím si herečka prošla. Nemoc se každopádně podepsala na tom, jak vypadá. Helena je stále velmi přitažlivá žena, ale má zásadně zkrácený účes, vlasy už navíc nemá tak výrazně obarvené.

Zpět v divadle
A za hlavu hodila i silnější líčení – na fotkách ze studia má jen slabě namalované rty. Přestože zdravotní problémy jsou na ní na první pohled patrné, sama Dvořáková je odmítla dál komentovat. Řekla k tomu jen: „Ta práce byla standardní, měli jsme k tomu stejně tolik času jako běžně při četbě na pokračování. Byla to velmi příjemná práce a já si vážím velmi spolupráce s ČRo, asi tak. Víc k tomu říkat nechci.”

Podle webových stránek Divadla v Dlouhé se vrátila i na jeviště. V jedné inscenaci aktuálně hraje a druhou zkouší. Nejhorší má tak snad za sebou...

VIDEO: Helena Dvořáková unesena! 

Video
Video se připravuje ...

Helena Dvořáková unesena! archiv TV NOVA

Fotogalerie
28 fotografií