Skupina cizinců se 22. října v ulici Na Štvanici začala hádat a najednou z hloučku vylétl tvrdý předmět, nejspíš kámen. „Tento předmět se však odrazil a poranil ženu stojící na zastávce, ale i bezmála dvouleté dítě v kočárku, se kterým zde jeho maminka čekala na autobus,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Zraněná žena na ošetření nečekala a odjela autobusem pryč. Jediným ošetřeným zraněným tak zůstala dívenka: „Vyjížděli jsme ke dvouletému dítěti, které utrpělo zranění v obličejové části. Dítě jsme transportovali do Thomayerovy nemocnice, řekla Blesku mluvčí pražské ZZS Jana Poštová. Holčička zůstala v nemocnici a musela se léčit několik týdnů, doplnila Kropáčová začátkem prosince.

Policisté zveřejnili video z incidentu a stále hledají zraněnou ženu, která na místě na policisty nepočkala, ale také utrpěla viditelné zranění na hlavě. „Na základě šetření se policistům podařilo zjistit, že žena, kterou stejně jako malé dítě v kočárku zranil hozený těžký předmět, nasedla do autobusu č. 175 směr Žižkov. Žena posléze s největší pravděpodobností vystoupila na autobusové zastávce Olšanské náměstí v Praze 3,“ uvedla Kropáčová s tím, že její svědectví je pro objasnění případu důležité. Policie hledá i další osoby, které se incidentu účastnily. Ozvat se mají na linku 158 nebo telefonní číslo 731 195 197.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví, za což pachateli hrozí až osmileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Kámen na Florenci ošklivě zranil ani ne dvouletou dívenku. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie