Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ministr Vojtěch se oženil v kapli, obřad měla „pod palcem“ nevěsta Olga

Autor: Jakub Kopřiva, Sabina Dračková, kal - 
22. října 2019
05:01

Nejmladší ministr kabinetu Andreje Babiše (65, ANO) Adam Vojtěch (33, za ANO) už není volný, v sobotu si vzal půvabnou učitelku a bývalou studentskou missku Olgu (34). „Praštili“ do toho po sedmi letech vztahu a Blesk o jejich veselce přináší detaily a hlavně svatební fotografie. Sami tak můžete posoudit, jak to novomanželům slušelo.

Že je z nejmladšího člena kabinetu ženáč, propálil na facebooku premiér Babiš. „Včera (v sobotu) byl velký den našeho ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Měl svatbu. Přeju Adamovi a Olze v jejich společném životě všechno dobré. Jsou krásný pár,“ uvedl ve svém pravidelném týdenním hlášení. Vojtěchův šéf byl také jediným z politiků, který byl na veselku zvaný, jak Blesku potvrdil šťastný novomanžel. Podle zjištění Blesku se ženil na zámku Niměřice nedaleko Mladé Boleslavi.

„Hosté se fantasticky bavili“

„Hodně si to organizovala nevěsta, byla velmi organizačně zdatná. Bylo to bez jakékoli svatební agentury,“ řekla Blesku Barbora Heresová, která má pořádání svateb na zámku Niměřice na starosti. „Hosté se fantasticky bavili, byla to krásná svatba,“ připojila.

Komentář přidal na dotaz Blesku i samotný ministr. „Byla to spíše soukromá oslava, přišel pan premiér, ale jinak tam byli zejména přátelé, nezval jsem žádné politické kolegy. Já si svůj soukromý život spíš hájím,“ zmínil. Na pondělní tiskové konferenci o problematice alkoholu v ČR na něm ale bylo vidět, že si zvyká na snubní prsten, se kterým si neustále pohrával.

Vojtěch Blesku v minulosti prozradil, že je věřící. A tak není divu, že se svatba konala v kostele. Konkrétně v novorománské kapli Korunování Panny Marie v Niměřicích, kterou postavila kněžna Isabella Thurn-Taxis v roce 1864. Pojme stovku hostů a nabízí 46 míst k sezení.

Láska ze studií

Vojtěch si svůj soukromý život úzkostlivé hájí, přesto Blesku přiznal, kdy a kde se s manželkou – již už předtím párkrát ukázal na pracovních akcích – seznámil.

„Známé se přes sedm let, oba jsme z Českých Budějovic, kde jsme se seznámili. Je to vztah ještě dávno před mým vstupem do politiky, ještě když jsem byl studentem na právnické fakultě, takže se mnou prošla poměrně dlouhý kus cesty,“ podělil se o pár detailů ze vztahu. Otázkou nyní zůstává, jestli je na cestě nějaký potomek. „Uvidíme,“ směje se tajemně ministr.

Video  Ministr Vojtěch: Češi málo chodí na preventivní prohlídky, nedodržují léčebné postupy.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Došla do finále

Půvabná blondýnka Olga je učitelkou, ale během studií v Českých Budějovicích si vyzkoušela i roli modelky. V roce 2009 se přihlásila do soutěže Miss Academia a probojovala se až do finále.

„Řekla jsem si, že to zkusím a udělám něco, co ode mě nikdo nečekal, protože já jsem se podobné soutěže ještě nikdy nezúčastnila,“ vysvětlovala svoji motivaci pro Deník tehdy čtyřiadvacetiletá studentka. V současnosti Olga Vojtěchová učí na Univerzitě Karlově.

SuperStar ve vládě

Ministr Vojtěch měl vždy blízko k hudbě, vystupoval v dětských muzikálech a ve sborech. V roce 2005 se coby 19letý mladík přihlásil do pěvecké soutěže SuperStar, ve které se probojoval až do semifinále, a kde získal svoji přezdívku Ken. O rok později vydal také hudební album Portugal. Ale pozor – dnes je Vojtěch tělem i duší politik, tak mu radši jeho někdejším přízviskem neříkejte. Nemá to moc rád…

havran2 ( 22. října 2019 15:33 )

Samozřejmě,cikánský pohřeb opět žádná DISKUSE ! ! !

ameae ( 22. října 2019 14:11 )

milan1959 ( 22. října 2019 12:22 )

Štaidl prý nebyl na pohřbu Gotta. Štaidl je kdo?

sorgedoktor ( 22. října 2019 11:56 )

Co se Vam nelibi, vypada o 10 minut mladsi/dikY em vlasum/

xxxx678 ( 22. října 2019 08:13 )

Alespoň na svatbu si mohl udělat něco s těma, vlasama. Vypadá jako "Ivánek".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa