Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman opustil nemocnici a zamával. Po „rekondici“ míří hned do Lán

Aktualizováno -
20. října 2019
16:52
Autor: Mii, blv, sab, ČTK - 
20. října 2019
10:59

Prezident Miloš Zeman v neděli odpoledne opustil Ústřední vojenskou nemocnici (ÚVN) v Praze. Jak dříve informoval jeho mluvčí Jiří Ovčáček, důvodem hospitalizace nebyl žádný vážný zdravotní problém. Prezident si pouze přál být ve formě na předávání státních vyznamenání, které proběhne 28. října, a tak absolvoval rekondiční pobyt. Zemanovi v neděli dělaly od dopoledních hodin společnost jeho manželka Ivana a dcera Kateřina. Nyní hlava státu míří do Lán.

ÚVN po odchodu Zemana uvedla, že prezident během pobytu nepodstoupil žádný zákrok. Jeho kondici hodnotí jako dobrou. „Péče byla zaměřena na rekonvalescenci dlouhodobě přetěžovaného organismu. Absolvoval rehabilitační cvičení zaměřená na posílení pohybových stereotypů, byla mu aplikována intenzifikovaná výživa,“ napsala na webu mluvčí ÚVN Jitka Zinke.

Ovčáček už před nástupem prezidenta do nemocnice upozorňoval, že v žádném případě nejde o nic akutního, ani o závažný zdravotní problém. Miloš Zeman prý neplánoval podstoupit ani žádný lékařský zákrok. Do Ústřední vojenské nemocnice zamířil na rekondiční pobyt, ten měl trvat nejdéle do neděle. Prezident podstupoval rehabilitace dolních končetin a dostal také infuze, které mu podle jeho slov dodávají sílu. Tak říkajíc „na kapačkách“ dostal Miloš Zeman hlavně vitamíny a minerály.

Prezidenta čeká nabitý program při příležitosti oslav 28. října. To bylo také hlavním důvodem, proč se nechal hospitalizovat. Už dlouho ho k takovému kroku ponoukala jeho dcera Kateřina. Podle Ovčáčka prezident obecně nerad chodí k doktorům. „Pana prezidenta opravdu ty nohy bolí. Osmadvacátého října mu bude ve Vladislavském sále oporou jeho paní,“ nastínil mluvčí s tím, že stejně jako loni nepůjde prezident mezi svátečními hosty sám. Tak tomu bylo zvykem u všech dosavadních prezidentů.

Ještě v neděli, po tom, co opustí střešovickou nemocnici v Praze, by měl prezident zamířit ke kadeřníkovi. Ve středu pak bylo plánované jeho vystoupení v Poslanecké sněmovně, kde se bude řešit státní rozpočet. Zbytek týdne chce trávit na zámku v Lánech, řekl v rozhovoru pro Blesk jeho mluvčí. V Lánech by měl Zeman žít i po konci funkčního období, podle Ovčáčka má v plánu nechat si tam vybudovat bungalov a s rodinou a psem Darsym trávit stáří.

Zeman byl naposledy ve střešovické nemocnici 24. září. Na lékařských prohlídkách tehdy strávil několik hodin. Tehdy Blesku sdělil, že má z návštěvy nemocnice strach. „To víte, že jo. Já jsem strašný zbabělec. A když mě píchají do žíly, tak se dívám stranou a dělám tohle,“ řekl a ukázal, jak se mu při odběru krve roztřese druhá ruka. „A tohle gesto mě nějakým způsobem uklidňuje,“ dodal.

Video  Jiří Ovčáček o zdravotním stavu prezidenta Zemana  - Vera Renovica, Mária Rušinová
Video se připravuje ...

onanym01 ( 21. října 2019 09:40 )

OVCACEK, OKAMUROVCI S KLAUSOVCEMA, KSČM, CSSD S BABIŠEM POTREBUJI TOTIZ ZEMANA UDRZET CO NEJDELE V KRESE PREZIDENTA. TAKOVYMU KELLNEROVI NA TOM ZALEZI NEJVIC. NEBUDE ZEMAN, NEBUDE LASKA V ČINE A NEBUDOU PRACHY. BUBLINA SPLASKNE!

Pollo ( 21. října 2019 07:41 )

Jak že bude oporou jeho žena? Snad kvůli tomu relaxoval za naše daně, aby oporu nepotřeboval, no ni?

vvogh.t ( 21. října 2019 06:29 )

havel se zvolil za prezidenta sám a tohodle zvolil všechen lid, ty mamrde vi.š.ukanej

vvogh.t ( 21. října 2019 06:27 )

která vyj.ebaná s.v.ině má na svědomí to, že není otevřená diskuze pod Norou Fridrichovou jak vypadla ze stardance

hrnan ( 21. října 2019 03:59 )

Héj vídeo z nemocnice http­s://ww­w.sez­namzpr­avy.cz­/cla­nek/pr­eziden­ta-zemana-propustili-z-nemocnice-prijela-si-pro-nej-manzelka-s-dcerou-81341?dop-ab-variant=6&seq-no=1&source=hp

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa