Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trojice přepadávala benzínky a poštu: Zadržet je musela zásahová jednotka!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR, AKTU.cz)
Autor: ČTK - 
16. října 2019
19:27

Policisté dopadli trojici, která je podle nich za pondělním přepadením pošty v Děčíně. Dva muži a jedna žena stojí také za přepadením tří čerpacích stanic, uvedli kriminalisté. Všichni tři podezřelí pocházejí z Ústí nad Labem a všechny už policie obvinila. Informovala o tom ve středu krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Policie zajistila i jednu z masek, kterou při činech trojice používala.

Obvinění už dříve podle kriminalistů přepadli čerpací stanici v Bílině, v Praze a na dálnici D8 ve směru z Ústí nad Labem na Prahu. Posledním skutkem měla být pondělní loupež na poště. Na zadržení dvou podezřelých se podíleli také policisté ze zásahové jednotky. 

Vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání zločinu loupeže dvěma mužům ve věku 30 a 31 let a osmadvacetileté ženě. Na třicetiletého muže, který byl podle kriminalistů hlavním aktérem, je zároveň podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

Trojice se podle policie loupeží dopustila od 1. do 14. října. „Hlavní aktér měl ve všech případech vstoupit do prostor objektů se zbraní v ruce a s maskou na obličeji a po obsluze měl pod pohrůžkou násilí požadovat vydání finanční hotovosti. Poté měl odjet vozem spolu se svým komplicem či komplici," uvedla mluvčí. 

Obvinění skutky způsobili podle policie škodu mírně přesahující 80.000 korun. Část hotovosti policisté zajistili. Podařilo se jim zajistit také masku, kterou zřejmě třicetiletý muž po posledním přepadení vyhodil nedaleko místa loupeže. Obvinění podle svého vyjádření peníze použili pro vlastní potřebu. K činům se doznali. Vyšetřování pokračuje. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání