Manžel Venduly Josef viděl drsný dokument o zvířatech a rozhodl se, že je úplně přestane jíst. Navíc se někde dočetl, že veganství prospívá tělu a napomáhá k větším výkonům. „Bez masa si život dokáži představit, ale bez vajíček a sýrů, no nevím. Na veganské stravě jsme zatím pár dní a jde to, uvidíme, jak dlouho to vydržím," svěřila se Blesku prezidentka nadačního fondu Kapka naděje.

Koupila jsem si veganskou kuchařku a učím se vařit bez masa. Včera jsme se pokoušela uvařit fazole, ale i po několika hodinách vaření byly tvrdé jak broky. Zatím je to legrace, ale jak říkám, uvidíme," dodala Pizingerová, která byla jednou z kmoter CD Taťuldo zhasni! v Divadle Spejbla a Hurvínka.

Hned tak využila příležitosti a dohodla návštěvu v nemocnici. „S panem Spejblem jsem domluvila, že on a jeho nepostradatelná družina zavítají za dětmi do nemocnice, nebo pokud to půjde a lékaři dovolí, my se sebereme a navštívíme alespoň na jedno představení tenhle kulturní stánek."

„Plácli jsme si na to a už kujeme pikle. Byla by to pro malé pacienty určitě velká a radostná vzpruha a přiznávám, že i pro mě,“ pochlubila se Vendula, která se věnuje pomoci nemocným dětem již dlouhou dobu.

Co je veganství?

Veganství je životní styl, který odmítá jakékoliv využívání živočišných produktů, a to nejen z hlediska výživy, ale také například oděvů či používané kosmetiky (obsahující živočišnou složku či testované na zvířatech). Důsledný/á vegan/ka se kromě konzumace masa, mléka a mléčných výrobků, vajec (a docela často i medu) také vyhýbá výrobkům z kůže, vlny či hedvábí.

VIDEO: Vendula Pizingerová přiznala: Manželovi už nestačím!

Video
Video se připravuje ...

Vendula Pizingerová přiznala: Manželovi už nestačím! Markéta Reinischová

Fotogalerie
39 fotografií