V pondělí se k plotně postavila svérázná hostitelka Drahomíra (65). Důchodkyně Dáda, jak si nechává říkat, v Itálii prožila dvacet let. Česká rajčata ani další suroviny se jí nelíbila, což dávala jasně a hlasitě najevo.

Pro ostré slovo nejde daleko, a to nejenom při vaření, ale i před hosty. Už od první chvíle z nich totiž cítila faleš a rozhodně to před nimi neskrývala. A co teprve, když zjistila, že její italsko-české menu jim moc nechutná! Stačilo málo a oheň byl na střeše, jelikož hostitelka kritiku nesnáší moc dobře.

A to ani tu oprávněnou: Když například našla jedna z dam u stolu ve své polévce chlup, pravděpodobně kočičí. „To nemusí bejt chlup, tady je strašně prašno,“ oponovala jí Drahomíra, a dotyčné mladé ženě doporučila, aby dala chlup stranou a pokračovala v jídle…

V úterý bude pro své hosty vařit maminka na mateřské dovolené, Petra (31). Ta už nějaké ty informace o chodu celé soutěže má, protože její muž v soutěži Prostřeno! už vařil, ale výhru si neodnesl. Jak se bude dařit jeho manželce? Petra vsadí na italskou kuchyni, ovšem po pondělním italském večeru u Dády to lehké mít rozhodně nebude. Rázná žena nenechá na Petřině menu nit suchou: například se do ní opře, že jí začíná kysnout polévka. Prý to poznala už ve chvíli, kdy Petra nosila talíře na stůl. „Holt každej nemá takovej nos. Já jo,“ krčila rameny Dáda. U stolu se strhne hádka, do které se zapojí i muži. Soupeř Pepa se Petry džentlmensky zastane. Dokáže ji ale před výpady útočné důchodkyně ochránit? Té se totiž hostitelka nezavděčí s nekvalitními rajčaty.

Ve středu předvede, co s pánvemi a hrnci dokáže, čtyřnásobný tatínek Roman (39). Roman je Rom, a rozhodně se za to nestydí, a proto jsou jeho spoluhráči zvědaví na romskou kuchyni. Temperamentní Dádu se Roman ve svůj velký den rozhodne nijak nedráždit, čistě z taktických důvodů, o provokace se však postará Petra: To když Dádu upozorní, že v jídle, které jí tolik chutná, jsou ta rajčata. A ta přece ona nejí... Na blond odbarvená důchodkyně exploduje jako Stromboli. Večer to tedy bude opět dosti dynamický, čemuž notně přispěje i hra, co Roman zvolí: Infantilní zábava jako z grotesky, pěkně se šlehačkou. Komu přistane na obličeji? „Byl jsem rád, že mě to netrefilo, ale modlil jsem se, aby to trefilo ji,“ rýpne si Pepa do Dády.

Čtvrteční večeři si vezme na starost právě Pepa (55). Dvakrát rozvedený muž své hosty pozve ke známým, doma to má totiž rozkopané, proto se jim to pokusí vynahradit alespoň finančně nákladným menu. Roman a Drahuše se dostanou do ostrého sporu: Na krátko ostříhaný sympaťák má totiž už odvařeno, jeho spoluhráči ho ohodnotili, a tak se náhle nestydí vystrčit růžky. Pověrčivého Romana Dádina poznámka o božích mlýnech velmi intenzivně zasáhne…

Pozorný hostitel na závěr večera ještě rozdá všem dárky, dokonce i Dádě, která se sama s dárky neobtěžuje. „Můžu ho přijmout? Protože já jsem vám nikomu nic ne-da-la,“ přizná bez obalu. „Ty dárky, co jste mi v pondělí dali, jsem vzala a odnesla ke kamarádce. Já jsem je nechtěla,“ oznámí ostatním a zanechá je v němém úžasu.

Jako poslední se k plotně postaví nastávající maminka Barbora (26). Mladičká Slovenka vsadí na moderní a slovenskou kuchyni, a přestože všem bude náramně chutnat, vztahy u stolu budou opět vyhrocené. Roman obviní Dádu, že ho proklela, a vytáhne na ni krucifix. Dokonce se pustí i do odříkávání otčenáše! „Čarodějky mají kočky. Ty máš kočku. Čarodějky mají věštírny. Tys to měla doma taky. Věříš v takový nesmysly,“ argumentuje, proč má s sebou Ježíše na kříži. „Ty jsi zlo. Normální ďábel,“ obviní ji. Má už totiž toho jejího „čarování“ plné zuby. A ostatní? Ti mají plné zuby téhle dvojice. „Já bych dal návrh tě vyloučit,“ oboří se na Dádu i Pepa. Tento týden bude zkrátka divoký…

VIDEO: Prostřeno! tento týden: Kříž na ďábla! Tedy na Drahuši...
Video
Video se připravuje ...

Prostřeno! tento týden: Kříž na ďábla! Tedy na Drahuši... FTV Prima

Fotogalerie
11 fotografií