V konkurenci dalších 26 dívek ve své skupině získala Vavrušková 3. místo v soutěži o nejkrásnější postavu v plavkách: „Vůbec jsem to nečekala. Když vyhlásili moje jméno, chvilku jsem stála na místě, než jsem to vstřebala. Ta konkurence je tu obrovská a holky jsou krásné, program je navíc velmi náročný a tohle je pro mě odměna,“ konstatovala Klára krátce po svém umístění.

Autor: facebook.com/MissEarth

Nejednalo se čistě o promenádu v plavkách. Finalistky se porotcům musely představit a promluvit o květině, kterou si zvolily jako národní. Podobných dílčích soutěží je před finále hned několik. Vavruškovou ještě čeká představování národního kostýmu, který pro ni vytvořil návrhář Kryštof Ostříž, ale i soutěž v pózování a další.

Autor: Česká Miss

Jakýkoliv úspěch v těchto předfinálových soutěžích zvedá pravděpodobnost na umístění během samotného finálového galavečera. Vzhledem k velkým ohlasům, které Vavrušková zaznamenává na fanouškových stránkách Miss Earth by se tak mohl opakovat úspěch z roku 2012, kdy Tereza Fajksová jako jediná Češka na Miss Earth zvítězila.

Autor: Česká Miss

Vítězky a finalistky České Miss podporují charitu a jsou často spojovány s dobrou věcí. A tak se pravidelně objevují například na akcích Nadačního fondu Kapka naděje. „Spolupráce si moc vážíme. Snažíme se naše vítězky naučit, že Česká Miss není pouze o kráse, ale má přesah a je i o pomoci druhým,“ řekla moderátorka Veronika Farářová. Právě ona se účastnila i golfového turnaje na Karlštejně, který pořádá HC Olymp. A právě zde vydražila například dres fotbalisty Lionela Messiho za neuvěřitelných 100 000,-Kč . Celkově na této akci Česká Miss přispěla Kapce naděje 130 000,-Kč.