Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Češi utíkají na podzimní prázdniny za teplem: Vede Egypt, děti láká Legoland

Autor: ČTK - 
13. října 2019
15:51

Až o 50 procent vzrostly některým cestovním kancelářím prodeje zájezdů do zahraničí kolem 28. října. Na tento termín připadá státní svátek, na který navazují podzimní prázdniny. Například CK Exim Tours má v tomto termínu téměř vyprodané zájezdy do Egypta, Tuniska a na Kapverdské ostrovy. Zvýšený zájem zaznamenala i cestovní agentura Invia, podle níž značnou část zájemců tvoří rodiny s dětmi. Oblíbeným místem pro podzimní dovolené jsou například i maďarské termální lázně.

„Je to způsobeno tím, že v letošním roce státní svátek 28. října připadl na pondělí, ale v loňském roce to byla neděle. Velký zájem je v současnosti také o euro-víkendové zájezdy do Paříže, Moskvy, Barcelony a Istanbulu,“ řekl ČTK obchodní ředitel CK Exim Tours Petr Kostka.

U CA Invia, která přeprodává zájezdy většiny velkých cestovních kanceláří, je hned po Egyptě v žebříčku prodaných zájezdů Maďarsko, dále lokality v České republice, Spojené arabské emiráty, Slovensko a Tunisko. Více než polovina klientů preferuje podle mluvčí Invia Andrey Řezníčkové jako dopravní prostředek letadlo a ze 45 procent volí služby typu all inclusive ve čtyřhvězdičkových hotelech.

„U zájezdů s termíny v době podzimních prázdnin letos registrujeme 25procentní nárůst prodejů. Čtyřicet procent zájemců o tyto pobyty přitom tvoří rodiny s dětmi,“ uvedla Řezníčková. Nejvíce se podle ní prodávají zájezdy na osm dní.

U rodin jsou také podle ní oblíbené zájezdy do Eurodisneylandu ve francouzském Marne-la-Vallée, který je zhruba 30 kilometrů od Paříže, anebo výlety do legolandů, které jsou v Evropě tři, nejstarší je v Dánsku. Návštěvu britského legolandu nedaleko Londýna Češi podle Řezníčkové spojují s prohlídkou metropole.

Citronel ( 13. října 2019 16:27 )

Daří se nám,né všem,ale většině.Mně zrovna ne a stále se musím ptát,kde na to ti lidé berou.Pracuji,skoro dřu celý život,poplatím složenky,nemám žádnou půjčku,něco za potraviny a je po výplatě.O novém autě ani neuvažuji a jinou dovolenou,než u nás pod stanem si nedovedu představit.Dělám své řemeslo,ale né soukromě..Vůbec se nedivím,že mladí studují,vůbec by mě netrápilo,že státu dochází řemeslníci.

Zobrazit celou diskusi