"Po 13:00 došlo z dosud nezjištěných příčin k pádu tohoto letadla v obci Mnichov. Řídil ho občan cizí státní příslušnosti (64), který pád letadla nepřežil. Jeho zranění byla neslučitelná se životem," řekla Blesku policejní mluvčí Eva Michalíková.

Národnost neupřesnila, nicméně s policisty se přímo na místě bavila posádka auta s polskou registrační značkou. Letadlo se zřítilo v těsné blízkosti sloupu s vedením vysokého napětí na louku přímo nad obcí. Zbyly z něj jen trosky. 
"Bruntálští kriminalisté spolupracují s pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod Praha, kteří budou také zkoumat zajištěné trosky bezmotorového kluzáku," uvedla Blesku policistka Pavla Jiroušková. 
Příčinu smrti pilota určí nařízená soudní pitva.
Podle neoficiálních informací se před pádem letadla odtrhlo jedno křídlo a dopadlo kilometr od místa neštěstí. Větroň vzlétl z letiště Mikulovice u Jeseníku. Zástupci místního Aeroklubu Jeseník se vyjadřovat nechtěli. "Vím to jen zprostředkovaně, nechci k tomu nic dalšího říct," uvedla předsedkyně Vlasta Lasovská.
Svědci tvrdí, že pád letadla byl náhlý a nečekaný. "Sekal jsem dřevo, normálně mi prolétl nad hlavou. O pár vteřin později už jsem slyšel ránu jak z kanónu a vidím, jak se na louce válejí trosky," vylíčil pan Milan (45), jehož dům je místu havárie nejblíže.
Fotogalerie
4 fotografie