Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unikátní záchranná akce: Liška se hlavou zasekla v disku pneumatiky, co zabralo?

Aktualizováno -
11. října 2019
23:40
Autor: tva - 
11. října 2019
20:20

Veliké štěstí potkalo lišku poblíž anglického Bristolu. Ujali se jí veterináři poté, co se jí zasekla hlava do mezery ocelového disku v odstavené pneumatice. Pracovníci Královské společnosti pro prevenci týrání zvířat automobilové kolo i s liškou převezli přes celé město k sobě do centra, kde zvíře bezpečně vysvobodili. Informuje o tom web The Irish News.

Ještě před veterináři se na místo dostavili hasiči. Ti ale správně vyhodnotili, že při osvobozování zvířete by mohli lišce ublížit, a proto zavolali na pomoc povolanější kolegy. Zvěrolékaři ji poté u sebe v bezpečném zázemí ze spárů pneumatiky dostali.

„Zvídavá liška zkoumala okolí skladů na okraji města. Pravděpodobně hledala něco k jídlu, když se jí podařilo nešikovně prostrčit hlavu vnitřkem disku v pneumatice. Ven už se ale nemohla dostat. Sama se tak nešťastně uvěznila,“ uvedl Alan Barnes ze společnosti ochránců zvířat.

Lišku pojmenovali Michelin

Jeho kolega Mandy Stone médiím prozradil, jak zvíře vysvobodili: „Použili jsme veterinární mazivo a potřeli jsme jím celou hlavu šelmy tak, abychom liškou mohli pomalu a opatrně pohybovat směrem ven.“

Lišce se zasekla hlava v disku pneumatiky. Ochránci zvířat ji bezpečně vysvobodili. Lišce se zasekla hlava v disku pneumatiky. Ochránci zvířat ji bezpečně vysvobodili. | Bristol Animal Rescue Centre

Kromě toho, že bylo zvíře zmatené a vyděšené, se mu naštěstí nic nestalo. Po chvilce tak mohlo být veterináři opět vypuštěno do volné přírody.

Ještě před rozloučením však ochranáři lišku nezapomněli pojmenovat. A jaké jméno zvolili? „Michelin,“ odpověděl Barnes s odkazem na celosvětově známého francouzského výrobce pneumatik.

Zobrazit celou diskusi