V úterý 8. října mělo dojít k dalšímu stání v procesu, ve kterém chtěl zpěvák omluvu za to, že kniha jeho bývalého spolupracovníka Jiřího Krušiny (36) na podzim roku 2016 vyšla. Nelíbilo se mu, že o vydání titulu údajně nevěděl, a naštvalo ho několik fotografií ze šatny. Všem předvolaným ale přišlo po smrti Karla Gotta psaní, že se jednání nekoná a budou předvoláni k tomu příštímu.

Mnohonásobný držitel ocenění Zlatý slavík zemřel 1. října před půlnocí, soud zasedl druhý den dopoledne. Úmrtí soudu oznámil Gottův právník Petr Ostrouchov (46). Neznamená to ale, že je proces ukončený! „Úmrtí žalobce nemusí nic znamenat! Dotyčný například mohl před svým skonem pověřit právního zástupce, aby případ s jeho plnou mocí dotáhl do konce,“ prozradil deníku Aha! renomovaný pražský právník Jan Černý.

Předtím, než by mohl zpěvákův právník dál řešit omluvu pro svého zesnulého klienta, musí proběhnout řádné dědické řízení. „Až během něj může být stanoveno, zda má v procesu pověřený zástupce pokračovat,“ dodal Černý. Stručně řečeno: Soud je na dobu neurčitou přerušený, a co bude dál, ukáže až řešení Gottovy pozůstalosti. Sám Krušina se však cítí naprosto nevinný a naopak tvrdí, že svou knihou plnou (choulostivých) fotografií chtěl jenom udělat zpěvákovi radost...

VIDEO: Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu 

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu Blesk TV

Fotogalerie
64 fotografií
 
Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.