I když kilometrová fronta vypadá děsivě a mnoho lidí možná odradí, tak se to celé dá úplně v klidu za dvě hodiny absolvovat. Reportér Blesku se po 11. hodině dopolední postavil na konec fronty.

„Jde to rychle, v podstatě pořád jdete pomalým krokem a hlavně si neustále s někým povídáte. Šel jsem s partou žen, které si vyprávěly historky, a jednou dokonce vytáhly lahev slivovice, aby se zahřály. Občas narazíte na pracovníky Červeného kříže s kelímkem čaje, což je taky velmi příjemné. Nemusíte se bát ani nutkání na toaletu. Kromě mostu jsou vždy v blízkosti, a když si odskočíte, tak vám lidi ochotně podrží místo, opravdu se nikdo nemusí bát, že by musel na konec fronty," svěřil se Blesku reportér. „U dveří stojí organizátoři a zastavující lidi neustále pobízejí, aby se netvořila zácpa," dodal.

Když reportér vešel do paláce Žofín, tak byl překvapený, že okolo 13. hodiny, tedy po pěti hodinách od otevření dveří pro veřejnost, jsou už stoly, které jsou před rakví s ostatky Karla Gotta, téměř plné květin a vzpomínkových předmětů.

Reportér Blesku kilometrovou frontu a rozloučení zvládl za dvě hodiny a čtrnáct minut. Bohužel se fronta vytvořila i u pěti kondolenčních knih, které jsou venku. „Na rozdíl od fronty venku se tahle prakticky nehýbe. Hodně lidí odchází bez podpisu," říká reportér, který nakonec ve frontě stál 46 minut! A to je dost, když kilometrovou frontu a návštěvu pietního místa zvládl za 2 hodiny 14 minut.

VIDEO: Gottův pohřeb z dronu: Podívejte se na davy v okolí Žofína leteckým pohledem

Video
Video se připravuje ...

Gottův pohřeb z dronu: Podívejte se na davy v okolí Žofína leteckým pohledem David Malík

Fotogalerie
42 fotografií