Vazníky nejsou produktem posledních 15 let. Technologie vazníkových konstrukčních prvků je daleko starší. Dříve se používaly vazníky sbíjené, dnes se dohromady spojují pomocí lisovaných destiček. Výhody jsou v lehkosti, dostupnosti a možnosti překlenout velké rozpony. Materiál nemusí být vždy dřevo. Existují také montované či svařované ocelové vazníky, nebo vazníky z betonu. Z hlediska izolace je největší problém v kvalitě izolační vrstvy. Mezi prvky byly používány nekvalitní izolace často ledabyle rozložené tak, aby se neřeklo. Vidět kvalitně zateplenou vazníkovou střechu je dokonce i dnes vzácností. Zpravidla mezi deskami izolace vidíme 1-2 cm velké mezery a ve složitějších místech izolace zcela chybí.

Autor: IP Polná

Bungalovy mají řadu výhod, avšak jsou i věci, na které je třeba dát si pozor. Abychom udrželi dobrý tepelný komfort bydlení a nízké náklady na topení, je zapotřebí správný výběr oken, podlah a fasády (obálky domu).
Konstrukce stropu takového domu zabírá s podlahou v domě největší plochu. Tento prostor je tedy třeba velmi odborně posoudit a zateplit.  Důvod je jednoduchý, v zimně je to právě tato část domu, která je pod největším náporem možného úniku tepla. Známe to všichni z fyziky – teplý vzduch stoupá vzhůru. V létě nám pak naopak horký vzduch sálá z rozpálené střechy do interiéru.

Ale jakou tedy zvolit optimální izolaci?

Foukaná minerální izolace MAGMARELAX® se díky tlaku v hadici dostane úplně všude.  Například desková izolace se nikdy nedostane do všech koutů a mezi všechny trámy – tzn. nevznikají hluchá místa „tepelné mosty“, kterými uniká teplo a tedy i peníze.  Foukaná izolace MAGMARELAX®  vždy vytvoří souvislou, nesléhavou vrstvu. Kromě vysoké úspory energie získáte i protipožární ochranu mezi vytápěným a nevytápěným prostorem.

Uvažujete i vy o vazníkové střešní konstrukci? Nebo už ji máte, ale nevíte jakou izolaci zvolit?
Zateplení se nemusíte bát. Obraťte se na nás a my Vám dobře poradíme. Foukanou minerální izolací MAGMARELAX
® se zabýváme již 24 let.

Je to velmi jednoduché. Stačí poslat poptávku, my ji předáme našemu kolegovi, který se s Vámi následně domluví na nezávazné konzultaci, předloží Vám optimální řešení pro Váš dům a cenovou nabídku. Pokud se vším souhlasíte, zbývá jen domluvit termín realizace.  Zateplení máte hotové během jednoho odpoledne a hlavně bez nepořádku a hluku.

Autor: IP Polná

Nyní akce! Speciální sleva na novostavby se zárukou až 20let.

Navíc Vám zateplíme dům do zimy! Už letos ušetříte svojí energii. 

Foukaná izolace MAGMARELAX®  k vazníkům prostě sedne, přináší samé výhody:

  • vysoké úspory energie – ekonomicky nejvýhodnější opatření,
  • dokonalou souvislou vrstvu bez tepelných mostů,
  • díky foukání se izolace dostane do nepřístupných míst,
  • z jednoho vstupu zateplíme celou střechu,
  • hotovo za 1 den bez nepořádku, hluku a narušení provozu,
  • nesléhá a není jí třeba ošetřovat, kontrolovat, neztrácí funkčnost,
  • snadno překryje stávající vrstvy starých desek,
  • rychle se vrátí – velké úspory už po první zimě.

Informujte se více na www.mojeizolace.cz