Přesto se tak ale stalo už v roce 2014. Při cestě vlakem na jeden z jeho koncertů si Mistr začal plánovat, co by chtěl nad hrobem zahrát. Pozoroval z okna krajinu a najednou poprosil svého tajemníka Honzu Adama: Piš si!

„Žít, Zpíval jsem rád, C’est la vie, Testament, Až jednou, Muzika, Stokrát chválím čas, Jdi za štěstím,“ diktoval seznam písní a až potom mu svěřil, ať si je zapamatuje, že by rád, aby mu je zahráli na pohřbu.

K písni Žít Karla Svobody (†68) měl obzvlášť niterní vztah. Zazněla totiž i ve strašnickém krematoriu na rozloučení s hitmakerem, který se zastřelil. A právě ve chvíli, když ji tam hráli, Karel svému kamarádovi vysekl před rakví tu nejhlubší poklonu. To byl ale ještě zcela zdráv, když dával dohromady první seznam.

Poté co těžce onemocněl podruhé, zamyslel se znovu a sám si sepsal seznam písní, které by rád slyšel na svém posledním sbohem. Mezi nimi byly i Panis angelicus (Andělský chléb) od Akvinského, se kterou ho v Chrámu sv. Víta na poslední cestu vyprovodí Štefan Margita (63) s Evou Urbanovou (58). Nebo Ave Maria, kterou mu v kostele zazpívá Lucie Bílá (53).

Slavíkovy písničky ve svatovítské katedrále asi nezazní, protože tam program podléhá schvalování církve. Karlovy hity se ale rozhodně budou hrát v pátek v paláci Žofín, kde se s ním bude loučit veřejnost. První i druhé přání mu tak bude splněno.

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Karel Gott – Láska je nádherná

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott - Láska je nádherná youtube.com/6529

Fotogalerie
168 fotografií