Andrej Danko je u našich sousedů tak trochu kuriózní postavou. Přestože se prokázalo, že jeho rigorózní práce, na jejímž základě získal titul doktora práv, byla plagiátem, on tento skandál ustál a zůstal v čele slovenského parlamentu – byť s pozastavenou právnickou činností.

Široká veřejnost k němu přistupuje se smíšenými pocity a nejinak tomu bylo i v případě Silvie Šuvadové, herečky v Česku známé například z oscarového dramatu Kolja nebo minisérie Ďáblova lest. Dokud ovšem nepocítila jeho energii!

„Když jsem potkala včera pana předsedu parlamentu Andreje Danka v RTVS, cítila jsem kolem nás silnou boží přítomnost. Podal mi ruku a řekl, že je fanouškem filmu Kolja a Svěráka (Jan Svěrák byl režisérem snímku Kojla, pozn. red.). Kolem nás byli bodyguardi a ostatní lidé. Energie byly vysoké, ale na nic jiného za těch pár momentů jako na úsměv, krátkou milou konverzaci a fotku nebyl prostor a čas,“ popisuje na facebooku představitelka violoncellistky, kterou sváděl Zdeněk Svěrák (83), tyto téměř až mystické chvíle, které prožila po boku Danka. „Snažím se sdílet poznání, že i když člověk udělal něco, co se mnohým nelíbí, dokáže i on mít momenty napojení na božstva, na radost, i on dokáže milovat. A kdybyste se i vy ocitli v té přítomnosti, v tom okamžiku, nedokázali byste ho soudit a zlobit se, protože byste viděli před sebou jedno z božích dětí,“ myslí si tahle sexy rodačka z Ružomberku.

Ta si plně uvědomuje, že tento svérázný pohled na svět nejspíš sdílí jen s málokterým člověkem. „Nyní se vám to zdá jinak, ale když jste ve vysokých frekvencích, tam všechno to zlo, hněv, bolest a souzení nevstoupí.

„Dnes večer se můj tatínek bude dívat na zprávy a říkat, že ti politici si snad z nás dělají srandu, že to zase všechno budeme platit pouze my, občané... A já se snažím udržet svou frekvenci a namísto hněvu a zoufalství jim posílat lásku a sílu, aby se rozpomenuli,“ dodala charismatická herečka v narážce na svého těžce nemocného otce, kvůli němuž se vrátila z USA, kde se pokusila prosadit ve filmovém průmyslu. Mihla se například v akčním thrilleru Rychle a zběsile: Tokijská jízda a střihla si roličky i ve filmech Špatný polda nebo Polanski, smysl svého bytí ale našla až v duchovní oblasti, kterou objevila po prodělaném potratu.

VIDEO: V Koljovi si zahrála Šuvadová s Andrejem Chalimonem (29).

Video
Video se připravuje ...

Andrej Chalimon pozdravil čtenáře Blesku Blesk.cz

Fotogalerie
31 fotografií