Jakub Smolík podle svých vlastních slov slaví šedesátiny po celý letošní rok. Oficiálně je měl sice už 18. září, jelikož si ale k tomuto jubileu naplánoval turné, užívá si oslavu svých šesti křížků po celé republice na koncertech s vděčnými diváky. Spokojení se zpěvákovým výkonem a potěšeni z nich pak neodcházejí jenom fanoušci, ale tentokrát i umělec.

Poprvé se oslavenci orosily oči, když na vyprodaném koncertu v Hybernii dostal od své kapely fungl novou kytaru, podruhé se dojal, když mu jeho půvabná dcerka odpověděla na písničku 'Říkej mi táto' zcela novým songem 'Tatínkova holčička'.

Tento song, který měl na tomto koncertu slavnostní a velice zdařilou premiéru, byl pro Smolíka, který má kromě Petry ještě synka Kubíčka (7), v podstatě narozeninovým dárkem. Plavovlasé dívence ho „na zakázku“ složil známý skladatel Zdeněk Barták (65) a otextoval Richard Bergman (63). „Přátelé, už vím, co to znamená být v nebi! Včerejší koncert bylo to nejkrásnější, co si může nejen zpěvák, ale i jako táta přát… Kapela a Petruška mi dali ten nejkrásnější dárek, to nejkrásnější vyznání. Dostalo mě to…“ přiznal na facebooku zpěvák.

A podle reakcí to byl emotivní zážitek i pro Smolíkovy příznivce. „Není co dodat. Moc krásné a velice dojemné vyznání vaší dcery. Obrečela jsem to. Je vidět, že má talent, a že jste pro své děti skvělým rodičem,“ opakuje se snad ve všech komentářích.

Mimochodem, věděli jste, že Jakub Smolík byl původním zaměstnáním řidič metra? Dopravní podnik možná kdysi přišel o zdatného šoféra, příznivci romantické hudby si ovšem dodnes libují, že se rozhodl z tohoto místa odejít. Známý umělec se však na svou „kariéru u MHD“ nedívá nikterak skepticky.

„Muzika a zpěv byly vždycky mojí láskou, ovšem ani práci řidiče soupravy metra bych rozhodně nezatracoval, není jednoduchá. Byla to zkušenost a ne špatná. Ovšem nešlo to s muzicírováním dohromady. Přes den jsem studoval konzervatoř a v noci jezdil metrem, takže jsem se rozhodl a vyhrálo to, co už spoustu let dělám rád a s chutí,“ vysvětlil v Divadle Hybernia.

VIDEO: Smolík zahájil Vánoce v roce 2016 už v listopadu: Pětiletého syna tahá na motorky!

Video
Video se připravuje ...

Smolík zahájil Vánoce už v listopadu: Pětiletého syna tahá na motorky! David Budai, Jan Jedlička

Fotogalerie
37 fotografií