Miloš Zapletal, jenž v té době dělal manažera skupině Flamingo, s níž Rottrová vystupovala, na dramatické časy zavzpomínal ve své již zmíněné knize.

„Kolem roku 1975 jsme všichni kolem Flaminga prožili krušné chvíle, když vážně onemocněl a záhy zemřel lídr skupiny Richard Kovalčík. Jeho mnohaletým dilematem byl nemanželský vztah s Marií. Ta byla rozvedená, ale Richard nikdy nenašel kvůli svým dětem odvahu ke stejnému kroku. Střídavě žil u Marie a u své rodiny se dvěma syny. V době, kdy se dozvěděl, že jeho život už nebude trvat dlouho, se vrátil k rodině, aby si děti pamatovaly, že táta zemřel doma...,“ popsal události Zapletal. „Až do poslední chvíle se v jeho pokoji v nemocnici střídaly pravidelně Marie a manželka Ivona. Aniž by se domluvily, nikdy se tam nepotkaly, svěřil se podnikatel s tím, že Kovalčíkova smrt Rottrovou velmi silně otřásla.

„Marie prožívala velké dilema, protože se chtěla s Richardem rozloučit, stejně jako všichni jeho blízcí, kolegové a přátelé. Rozmluvil jsem jí účast na pohřbu, protože jsem se bál, že by se mohla stát středem vyčítavých pohledů, a také proto, že by se Richardova rodina s tátou nerozloučila důstojně. Marie se s Richardem loučila sama, v kostele, při modlitbě... Když po sobě pročítám povídání o Marii Rottrové, je mi ze závěru této kapitoly trochu úzko. Ale život, ani ten ve zdánlivě pozlaceném showbyznysu, není jen veselý, atraktivní a záviděníhodný. Je, ostatně jako většina našich životů, také vážný, složitý a někdy i smutný...,“ dodal Zapletal.

Na rozloučenou se svou životní láskou Marie natočila písničku To mám tak ráda, která se stala hitem. Ze své bolesti se snažila vyzpívat, ale měla to těžké. Obzvlášť proto, že rok po smrti partnera přišla ještě o milovaného tatínka Vladimíra Rottera. „Byla jsem na dně. Trpěla jsem hrůzou ze samoty a nebyla jsem schopná sama překonat situaci. Ze všeho nejvíc jsem toužila po klidu a bezpečí,“ přiznala Marie po letech. Dnes už je zpěvačka opět šťastná, a to po boku mladšího manžela Milana. VIDEO: Marie Rottrová: Těším se, až si koupím novou sekačku

Video
Video se připravuje ...

Marie Rottrová: Těším se, až si koupím novou sekačku Ladislav Novák

Fotogalerie
24 fotografií