Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Na Bertramku se Ivana Gottová vrátit nemůže: Vchod zablokovali truchlící

/
  • Z Betramky se stalo skladiště.
    7. října 2019 ● 13:45

    Z Bertramky, místa, kde do posledních dní pobýval Zlatý slavík Karel Gott (†80), se stalo bez nadsázky pietní místo. Na Bertramku denně proudí davy fanoušků, co mu zde chtějí něco zanechat. Svíčky, vzkazy, fotografie, plyšáky - a dokonce je zde k vidění i nějaká ta včelka Mája, k níž Mistr nazpíval ústřední píseň, anebo sklenice vína, které Mistr tolik miloval.

    Podívejte se s námi, kterak se původně z několika málo květinových věnců a pugétů postupně stalo skladiště dárků a hřbitovních svící, přes které Ivana (43) s dcerkami jenom horko těžko projede do garáže!

  • 1.

    První kondolence

    Před vilou Karla Gotta se začali objevovat truchlící lidé už krátce poté, co se na veřejnost dostala smutná zpráva o jeho náhlém skonu, tedy ve středu ráno. Mistr zemřel v úterý 1. října krátce před půlnocí.

    Zdrcení lidé nosí k vile na pražské Bertramce svíčky a květiny.
    Autor: Aktu.cz

     

  • 2.

    Bertramka

    Postupně začali přicházeli další lidé, aby uctili Mistrovu památku. Kde jinde než před jeho vilou, přímo u plotu, by mu měli vzdávat hold? Jenže zpočátku jich bylo jen pár...

    Květiny na Bertramce
    Autor: Blesk

     

  • 3.

    Pietní místo

    Na plotě záhy začaly přibývat další a další svíčky, na chodníku se vrstvily květiny. Mezi předměty, co lidé na Bertramku donesli, se objevovaly první Gottovy fotografie.

    Stále se rozrůstající pietní místo před Bertramkou
    Autor: CNC_Pavel Machan

  • 4.

    Dárky pro Mistra

    Kromě květin jsou zde k vidění také osobní vzkazy pro Karla Gotta, modlitby, básničky nebo ručně malované kondolence. Každý bere poslední rozloučení s Mistrem po svém.

    Vila na Bertramce
    Autor: Blesk

     

  • 5.

    Balónek

    Pietní místo se rozšiřovalo více a více. Někdo mnohonásobnému držiteli ocenění Zlatý slavík donesl dokonce i balónek ve tvaru srdce, aby mu dal najevo svou nehynoucí lásku.

    Aktuálně před Bertramkou!
    Autor: Marek Pátek

     

  • 6.

    Nápis ze svíček

    Dojemné gesto: Z čajových svíček zde někdo sestavil nápis "v našich srdcích navždy zůstaneš", o kousek dál bylo ze svíček seskládané srdíčko. Působivě to vypadalo především navečer, když se začínalo stmívat.

    Fanoušci Karla Gotta nosí na Bertramku svíčky, květiny a dárečky
    Autor: CNC_Pavel Machan

     

  • 7.

    Garáž

    Ani vzkaz do nebe ale nezadržel ostatní truchlící fanoušky, aby nosili na ulici Nad Bertramkou další a další svíce. Svými dárky téměř zastavěli cestu do garáže....

    Svíčky za Karla Gotta před jeho domem na Bertramce
    Autor: Foto Blesk - Pavel Machan

     

  • 8.

    Víkend

    O víkendu proudili k domu milovaného pěveckého barda, interpreta hravého hitu Trezor nebo něžného pohádkového songu Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, další a další fanoušci. Neodradilo je dokonce ani špatné počasí.

    Stále se rozrůstající pietní místo před Bertramkou
    Autor: CNC_Pavel Machan

     

  • 9.

    Nedělní večer

    Do nedělního večera se stala ulice prakticky téměř neprůchodnou. V noci se pak Bertramka rozzářila tisícovkami mihotavých světýlek, které svítily Mistrovi na jeho poslední cestu...

    Stále se rozrůstající pietní místo před Bertramkou
    Autor: CNC_Pavel Machan

     

  • 10.

    Galerie

    Na detaily tohoto málem až mystického místa, které se během několika málo hodin neuvěřitelně rozrostlo, se můžete podívat do naší galerie. Některé dárečky pro Gotta jsou totiž skutečně kuriózní...

    Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
    Autor: Blesk

    Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

    VIDEO: Gottův tajemník: Sundával jsem mu i ponožky, čas mu zkrátily mobily!

    Video
    Video patří k placenému obsahu Blesku
    Odemknout video

    Gottův tajemník: Sundával jsem mu i ponožky, čas mu zkrátily mobily! Petr Macek, Lukáš Červený

    Fotogalerie
    52 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 19

sestra: ANO !!! A sice ho znaji, ale to neznamena, ze ho poslouchaji. Jenom ceskej narod je jak padlej na hlavu. Karel si zil celej zivoz nad standart jenom diky tem silencum. Uzival si zivota plne dousky a myslel jen na sebe a svoje dobro.

(08. 10. 2019 12:01)

sestra: Ty lidi se chovaji jak blazni ! Je to uz trapny ! Jakoby s nimi sdilel domacnost a byl ta nejsvatejsi bytost na zemi ! PROBERTE SE MARODI ! Byl na zensky a na prachy, cely zivot neverny, sobec a narcis co sel kazdemu na ruku a prolouval rezimy jak uhor.Na podiu se tavril jak nevynatko a vy mu zerete i s navyjakem.

(08. 10. 2019 11:54)

forrtyn: Souhlasím s vámi, na dřevěný plot dávat svíčky, to je teda nerozum, zvířátka snad v domě nejsou. Ty snad paní Ivana vzala s sebou. Je fakt, že se paní Ivana domů teď nedostane, ale také chápu lidi, že chtějí nějakým způsobem vyjádřit úctu. A prostě Karel Gott měl těch fanoušků mnohem víc než jakýkoli jiný umělec. Takže se toho sešla hromada. Po pohřbu to ale opadne a paní Ivana to může dát uklidit. Snad nevznikne velká škoda. Ti lidi to myslí od srdce a truchlí upřímně.

(08. 10. 2019 11:01)

nemocna: Tak to je fakt moc to nemohli nechat místo před vchodem at je možno se dostat do domu? to aby Ivana nechala úklidovou službou uklidit a potom může přijet s holčičkami domů, pochybuji že by to uklízela sama, copak si lidé neuvědomili že bude muset přijet domů třeba pro oblečení na manžela nebo sobě a holčičkám na pohřeb? může koupit vše nové ano ale je potřeba aby se do domu dostala aspoň hospodyně vždyt se stará o kočku a psa fenku pokud jí nemají sebou, lidi uvažujte než něco uděláte tak jako ten co dal na zídku obyčejnou zelenou svíčku bez obalu která se roztekla po zdi dolů, víte co to je za čištění? a zůstane mastný flek, kromě toho mohl chytit dřevěný plot, uctít památku v místě bydliště ano ale s rozumem

(08. 10. 2019 01:00)

bibijana: " Máš pravdu " chudáku naivní! Nikomu z nás nebylo shůry dáno,co bylo dopřáno Gottovi. A to je nespravedlivé! Já jsem ho ráda měla,jeho písničky moc dobře znám, ale na rozdíl od tebe jsem viděla nedávno na ČT art o něm spoustu dokumentů z jeho mládí,kde na sebe řekl dost. Teď lituji jednoho, že jsem Gotta nekontaktovala, abych i jemu názorně ukázala, co udělalo s naší rodinou i jeho podepsání Anticharty.Možná, že moje rodina dokázala víc než on.Ty mlč, nic nevíš, tak neurážej!!!!

(07. 10. 2019 19:30)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy