Jakoby Karel Gott věděl, že se blíží jeho konec... Píseň srdce nehasnou, k níž napsal text frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo (42), se za poslední dny, kdy se Česko dozvědělo smutnou zprávu o Slavíkově úmrtí, stala hitem českého YouTube. Důkazem toho je už přes 18 milionů zhlédnutí tohoto jediného videoklipu.

Text písně je o tom, jak se Karel Gott loučí se svojí dospívající dcerou a dává jí moudré rady do života, které jí budou užitečné, až on tady nebude. Gott i jeho dcera Charlotte už v lednu, tedy v době natáčení písně, moc dobře tušili, že tohle téma je bohužel více než aktuální. V té době sice Slavík netrpěl akutní leukemií, nicméně se už téměř rok léčil s nemocí krve a jeho tělo sužoval jeden zdravotní problém za druhým.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

A Gottova v té době dvanáctiletá dcera si všeho byla dobře vědoma. Dokazují to i slova producenta písně, kytaristy a basáka v jednom, Lukáše Chromka. „Vím, že Charlottka měla respekt k textu písně. Věděla, o čem zpívá, a nebylo to pro ni lehké. Občas jsme ji museli všichni povzbudit, že je to jen píseň. Je to citlivá slečna. Povzbuzovali jsme ji, aby třeba zkusila více verzí. Bylo pro ni přitom z pochopitelných důvodů těžké zpívat zrovna takovou píseň dokola, což je ve studiu třeba,“ promluvil pro eXtra.cz o Charlottině utrpení, které během natáčení musela překonat.

„Podle mě je důležité, že Richardovi se opravdu povedlo v textu vystihnout vše, co bylo třeba říci. Když jsem ten materiál slyšel v jeho demoverzi, tušil jsem, že by to mohlo být velké. Ale nikdo se samozřejmě neodvážel domýšlet, že to bude Karlova poslední píseň. Nicméně za poslední dva dny si ji na YouTube pustily miliony lidí, podle mě je to český rekord. Chápu to tak, že v nich písnička opravdu zarezonovala,“ potvrdil Chromek, že poslední Gottova píseň na místní poměry láme rekordy návštěvnosti.

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

VIDEO: Gottův kapelník Pavel Větrovec: Na poslední zkoušku přijel z nemocnice

Video
Video se připravuje ...

Gottův kapelník Pavel Větrovec: Na poslední zkoušku přijel z nemocnice. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
37 fotografií