Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Milan Cais z Tata Bojs: V životě jsou momenty, kdy selžu jako hlava rodiny

Video se připravuje ...
Milan Cais z Tata Bojs pro čtenářky Blesku pro ženy
VIDEO: Blesk pro ženy/Hana Langrová
7. října 2019 | 06:00

Zpěvák, bubeník a vizuální umělec Milan Cais vysvětlil, proč mu sociální sítě přijdou zvrácené, jaký je otec a jak s manželkou vychovávají jejich tři dcery. Prozradil také, jestli mají mobilní telefony a proč uvítal, když v jejich škole smartphony zakázali, a jaký má názor na české školství. Jeho kapela Tata Bojs brzy vydá na vinylu desku Biorytmy. Chystá k ní několik koncertů i happening na střeše Lucerny.

Milane, co obdivujete na ženách?

Jejich krásu. Dlouhodobě mě to rozptyluje (smích), a i když jsem patnáct let ženatý, tak mě pořád udivují i půvaby jiných žen. Ale mám rád krásu obecně. Je fascinující, když do sebe věci zapadají. Když vše funguje: vztahy, kompozice, proporce, forma. Teď mluvím čistě o té estetické rovině. A pak když se přes všechno tohle k člověku dostanete a začnete si povídat, tak se rozkrývají další úrovně – duše, stav vědomí a intelekt. A to jsou věci, které můžou onu fyzickou krásu stejně tak rychle zabít jako násobit.

Čím vás žena dokáže upoutat na duševní rovině?

Když je něčím roztomilá. Musím cítit souznění v určitých vtipnostech. Když máme podobný způsob humoru. Nemůžu přece být s někým, kdo nereaguje na moje vtipy. (Smích) Nejde to vymyslet, to tak prostě je. Člověk někoho potká

a cítí, že je tam určitý magnetismus, a nemusí to být hned nutně fyzické. Díky kapele poznávám stále nové lidi. Po koncertě vždycky jdeme za fanoušky udělat pár fotek a podpisů a povídáme si s nimi, takže to zažívám často.

Vše jde po povrchu a schází obsah

Tata Bojs jste založili už na základní škole. Nedokážu si moc představit, že by dnešní generace, která má nalinkovaný život od rodičů plný zájmových kroužků a aktivit, mohla jen tak z nudy vytvořit kapelu.

Myslím, že dnes v "době vizuální“ vznikají kapely za jiných okolností a s jiným přáním. My jsme tolik netoužili být slavní. Jen jsme chtěli dělat kravál a bavilo nás to. Myslím si, že je dnešní svět přetočený na mediální pozornost. Všechno je to o tvářích: musíš se vyfotit, postovat to na sociální sítě, čekáš, kdo ti dá like nebo nedá, jestli to lidé komentují. Jestli máš dostatek sledujících. Když nemáš, tak jako bys neexistoval/a. Je to trochu zvrácené. Všechno to jde cestou po povrchu. Trochu scházejí obsah, důvody a hlavně uvěřitelnost. Když zpívá o lásce sedmnáctiletý kluk a když Leonard Cohen, tak je tu obrovský rozdíl.

Zmínil jste zvrácenost sociálních sítí, váš vztah k nim je tedy spíše negativní.

Například Facebook si držím hodně od těla. Považuji to za ztrátu času. Už jenom

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Hana Langrová
Video se připravuje ...