Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Disney Worldu do sebe narazilo pět kabin na lanovce: Lidé zůstali viset 18 metrů nad zemí!

Autor: rc - 
6. října 2019
17:22

Vyzkoušet novou lanovou dráhu vyrazili do Orlanda na Floridě milovníci Disneyovek! Ovšem místo vzrušení z vyhlídkové jízdy zažili návštěvníci chvíle hrůzy! Kvůli poruše jedné z kabin došlo ke srážce pěti dalších gondol! Lidé tak zůstali až dvě hodiny uvězněni v kabinách visících několik metrů nad zemí.

Filmy a pohádky z dílny Walta Disneye miluje snad každý. Vyrůstalo na nich mnoho generací, a proto jeho resorty, které společnost postavila v několika zemích, patří k nejnavštěvovanějším tematickým parkům na světě. Jeden z jeho resortů se nachází v americkém městě Orlando na Floridě. V rekreační oblasti Walt Disney World Resort vznikla nová atrakce, která přilákala velkou pozornost veřejnosti.

Atrakce s názvem Disney World´s Skyliner byla otevřena před šesti dny. Lanová dráha je vybavena několika gondolami, které pojmou až deset lidí. Návštěvníci tak z výšky mohou prozkoumat několik Disneyho tematických parků.  V sobotu však došlo k poruše. Návštěvníci tak místo vzrušení zažili perné chvíle. Jedna z kabin se náhle zastavila, kvůli čemuž do sebe narazilo dalších pět gondol! Lidé tak zůstali uvězněni v kabinách visících osmnáct metrů nad zemí! Disney se k neštěstí nevyjádřil. Ovšem jeden z návštěvníků, který zůstal uvězněný v kabině se svou invalidní mámou, uvedl, že dostali od společnosti čtyřdenní pasy a dárkový poukaz v hodnotě 200 dolarů (4688 Kč).

 

„Být uvězněný v novém DisneySkyliner už hodinu je naprosto šílené! Vůbec s námi nekomunikují o tom, co se děje,“ napsal jeden z návštěvníků na sociální síť. „Jsme uvězněni ve vzduchu v gondolách už hodinu bez jediného vysvětlení. Co se děje???“ napsal na sociální síť další návštěvník. Podle informací britského deníku The Sun byli návštěvníci uvězněni v kabinách dlouhé dvě hodiny, než je evakuovali. Není jasné, zda někdo z nich byl zraněn.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání